DIGI Comunications

ÎNCEPÂND CU 22 MARTIESIF Oltenia va relua plata dividendelor din profitul anului 2019

A.I.
Piaţa de Capital / 03 martie

SIF Oltenia va relua plata dividendelor din profitul anului 2019

SIF Oltenia (SIF5) va relua, începând cu 22 martie, plata dividendelor din profitul anului 2019, ce a fost sistată în luna iulie a anului trecut, se arată într-un raport al societăţii de investiţii financiare publicat ieri pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Demersul vine în urma hotărârii acţionarilor SIF5 din data de 24 februarie, când au fost aprobate situaţiile financiare pentru anul 2019 şi repartizarea de dividende.

Dividendul brut pe acţiune este de 0,1 lei, iar acţionarii îndreptăţiţi să primească dividende sunt cei înregistraţi în registrul acţionarilor în data de 12 iunie 2020, dar care nu au primit dividendele cuvenite până la momentul sistării plăţii. Practic, din totalul de 52,2 milioane de lei cât reprezintă valoarea dividendelor aprobate, SIF-ul mai are de achitat 16,12 milioane de lei, către 5,73 milioane de acţionari, conform materialelor aferente AGA SIF Oltenia din februarie.

SIF Oltenia sistase plata dividendelor aferente exerciţiului financiar 2019 după ce Curtea de Apel Craiova suspendase executarea deciziilor luate la adunarea de bilanţ SIF Oltenia din data de 28 aprilie 2020, condusă de fostul preşedinte Tudor Ciurezu, până la pronunţarea definitivă a instanţei privind cererile de constatare a nulităţii absolute a hotărârilor respective. Ulterior, la adunarea din 12 octombrie, acţionarii au respins situaţiile financiare şi acordarea de dividende, într-o AGA în care a fost revocat şi Consiliul de Administraţie al societăţii cu excepţia lui Cristian Buşu. Ulterior, acţionarii au aprobat situaţiile financiare şi plata dividendelor.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. dansul pinguinului

  1. Ciurezu împreuna cu cei dați afara fac dansul pinguinului ! Ha ha ha

   Curiozitatea maxima este cât vor încasa următorii: Simona Cali, Nina Sichi, Patriki și Pauna,Anina R.,adică marii directori și pupincuristi ai lui nea Tudor Biruitorul? Oare actuala conducere va face dreptate?

   Toți ăștia de mai sus au muncit pe brânci și așteaptă miliardele sa le între in conturi. Ce nu înțelegi?

   Stoian este deja cu cardul in bancomat și verifica in fiecare ora. Are așteptări mari, doar a fost o sluga buna la toate pentru tatuca

   Trebuie făcute publice aceste sume sa vadă toată lumea cât de cinstit și onest a fost Ciurezu și echipa sa, ca tot urla ei peste tot ca sunt cinstea întruchipată și restul hoți și acaparatori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

13 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9225
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1367
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4720
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6963
Gram de aur (XAU)Gram de aur229.6754

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro