Retail

ÎNCEPÂND CU 23 MARTIEAcţiunile TeraPlast intră în componenţa indicelui BET

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 05 martie 2020

Acţiunile TeraPlast intră în componenţa indicelui BET

Creştere de 4,8% pentru titlurile TRP, ieri, după cinci ore de tranzacţionare

Acţiunile Antibiotice şi Impact Developer&Contractor urmează să facă parte din indicele BET-XT

Titlurile producătorului de materiale de construcţii TeraPlast (TRP) vor intra în structura indicelui BET (implicit şi BET-TR), cel mai important coş de acţiuni al pieţei noastre de capital, începând cu data de 23 martie, conform hotărârilor Comisiei Indicilor din data de 3 martie, se arată într-un raport al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) publicat, ieri, pe propriul site.

Este o mutare cu potenţial impact pozitiv asupra lichidităţii şi, indirect, pentru preţul acţiunilor TeraPlast, deoarece titlurile se vor găsi pe radarul investitorilor care iau expunere la BVB, ţinând seama de componenţa indicelui principal al pieţei, care este dominat de sectorul energiei şi utilităţilor precum şi de sectorul bancar.

În acest context, ieri, la ora 15:00, titurile TRP erau în urcare cu 4,78%, la 0,329 lei, pe fondul unui volum de 6,2 milioane de acţiuni, mai mult decât dublul mediei zilnice a ultimei luni, de circa trei milioane de titluri.

Tot în şedinţa din 3 martie, Comisia Indicilor a decis includerea acţiunilor Antibiotice (ATB) şi Impact Developer&Contractor (IMP) în indicele BET-XT (implicit şi BET-XT-TR), în timp ce titlurile Electromagnetica (ELMA) vor fi excluse din indicele extins al BVB.

În plus, acţiunile Oil Terminal (OIL), Biofarm (BIO) şi IAR Braşov (IARV), vor intra pe lista de monitorizare pentru o posibilă includere în BET-XT, unde se mai găsesc titlurile Turbomecanica (TBM).

Din indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, vor ieşi titlurile ELMA şi vor intra acţiunile IMP, în timp ce titlurile OIL, BIO şi IARV vor fi incluse pe lista de monitorizare, unde deja se găsesc acţiunile TBM.

În acelaşi timp, în indicele compozit BET Plus vor intra acţiunile Farmaceutica Remedia (RMAH), Socep SA (SOCP) şi Altur (ALT), în vreme ce titlurile Ropharma (RPH) vor părăsi coşul de acţiuni.

Ponderile simbolurilor din componenţa indicilor vor fi determinate pe baza numărului de acţiuni şi a preţurilor de închidere înregistrate la finalul şedinţei de tranzacţionare din data de 13 martie 2020, se arată în raportul Comisiei Indicilor.

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

14 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9188
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0604
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5162
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7235
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.7733

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro