ÎNCEPÂND DE ANUL VIITORCiprian Copariu va conduce Direcţia Portofoliu de la SIF Oltenia

A.I.
Piaţa de Capital / 29 decembrie 2021

Ciprian Copariu va conduce Direcţia Portofoliu de la SIF Oltenia

Copariu a lucrat la ASF timp ce aproape două decenii, de unde a plecat la scurt timp după scandalul preluării ostile a SIF Oltenia de către grupul coordonat de SIF Banat-Crişana

Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia (SIF5) l-a numit pe Ciprian Copariu în funcţia de director al Direcţiei Portofoliu, începând cu data de 3 ianuarie anul viitor, conform unui raport al societăţii de investiţii financiare publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Coform notificării, Copariu deţine o diplomă de master în "Management Financiar-Bancar şi de Asigurări" şi este licenţiat, atât în Drept, cât şi în Economie - specializarea "Bănci şi Burse de Valori". Totodată, are o experienţă profesională de peste 20 ani în domeniul pieţei de capital.

Ce nu se spune în raport este că Ciprian Copariu a activat aproape două decenii în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), în sectorul pieţei de capital. Acesta a plecat de la ASF la finele lui 2020, după scandalul preluării ostile a SIF Oltenia de către SIF Banat-Crişana, SIF Muntenia şi un mănunchi de fonduri de investiţii finanţate în diferite proporţii de cele două SIF-uri, pe care Autoritatea a refuzat să le declare concertate, invocând faptul că administratorii fondurilor sunt independenţi faţă de investitori.

La scurt timp după preluarea SIF-ului din Craiova, noii conducători ai societăţii au înfiinţat o sucursală la Bucureşti, unde l-au angajat chiar pe Ciprian Copariu.

Recent, SIF-ul din Craiova a cumpărat 6% din SIF Muntenia, pentru 76,3 milioane de lei, de la fonduri administrate de Swiss Capital, finanţate aproape în totalitate de grupul SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia. Tranzacţia s-a făcut după o serie de acuzaţii aduse de Asociaţia Investitorilor la SIF-uri privind existenţa unor conflicte de interese dintre SIF Muntenia şi o serie de fonduri de investiţii care votează la adunările generale ale acţionarilor societăţii cu acţiuni cumpărate inclusiv cu banii proveniţi de la SIF Muntenia şi/sau SIF Banat-Crişana.

Opinia Cititorului ( 25 )

 1. Documentația întocmita de Ciurezu in repetate funduri in anii 2019 prin care se demonstra concertarea și preluarea ostila a Sif Oltenia de câtre Grupul condus de Drăgoi a fost ignorata și aruncată la Cos de către COpariu, iar CA condus de Ciurezu amendat cu sute de mii lei de catrN Marcu, și revocat pentru a permite preluarea Sif Olt de către cooperativa Dragoi Acum se plătesc serviciile lui Copariu ,iar acționarii aduna praful de pe toba Plasamentul de 6,4 la suta in Sif Muntenia este opera lui Copariusi demonstrează existenta unui presedinte sluga in persoana lui Cioaca Pe cina DIICOT sau Dna. ???

  1. De anul nou le uram tuturor acestor infractori traditionalul "Multi ani cu executare"!

   Sa mori de ras dar ești " cu suspendare" la minte

  Da se vede ce performanti sunteti ,tindeti spre un leu actiunea ,cand a plecat presedintele Ciurezu ,cat a fost actiumea?

  Vai de capul ei de societate o faceti praf. 

  Nu tu rascumparari cu anularea actiunilor, nu tu investitii, nu tu reducere de capital! 

  Dividende ,, praf in ochi mai dati"?

  China injects most cash in 2 months; 10-year yields at lowest in 18 months - au inceput astia revers repo

  China Home Market Slump Persists as Prices, Sales Fall 

  s em n at co me n tu ri cre ti ne  

  Sif5 a devenit un breloc ! Copariu o agrafă!

  Unde era sa prinda coledzi infracpostorul asta?

  Bravo Copariule ! I-ai mucificat la Ungureanu and Co.

  maaare specialist, nu mai gasesti ca el decat in politica

  1. Te oftici, se vede. Fa-ti breton la vene.

   Ce-ti mai plac hotii si nenorocitii.

   In fond, cine se aseamana se aduna.

   Tare mandra e maica-ta de tine, are cu cine se "mandri"! 

   Anul nou sa ii aduca lui Copariu si cooperativei Dragoi-Lakis-Juravle "Multi Ani" cu executare!

   Iar ție minte multă și sa ai toți dușmanii la spatele tău sa te binecuvânteze.

  Incredibil cum s-au adunat toți hotii sa apere prada lu Lakisdragoi.

  E nerușinare . Deci cine e șeful la SIF 5. Cioacă sau Copariu ? Drăgoi nu l-a numit acolo doar pentru recompensa. Cred ca l-a numit, odata ca sa ii unga doritele in ASF , a doua ca sa îl elimine pe Cioacă de care nu e prea sigur ca duce la tăvăleală . Urmează reorganizarea portofoliului SIFuluu in SPV uri exotice . Pe rețeta Sif 1.

  1. Uite unde era mama omida...

   Pai nu trebuie sa dai in bobi iluminatule. Vezi ca au ieșit la cumpărături de Sif 4. Tot exotica e și-așa . Ca tot portofoliu Sif 4 e dus in pustie. Ne crezi idioți, nu suntem . Va credeți deștepți . Nu sunteți . Doar ca aveți mult mult tupeu de borfași .

   Nu te enerva sa nu îți plesnească vreo conducta în cap, așa-zisul destep al pieței de capital. Când îți va fata mintea sa îmi dai și mie un pui sa îmi învăț cainele sa latre, frumosule

   Pai nu sunt nervos , ma simt chiar bine știind cum salivează și alții de prin ASF la blidu lu Cioacă

  A venit si rasplata din partea grupului care a preluat Sif 5 cu ajutorul dat de Copariu.

  1. O sa vina și la tine răsplată dar în natura.

  Pai daca aceasta angajare e recompensa pt actiuni intreprinse in timp ce era angajat la o autoritate de reglementare a statului, e caz de DNA. Nu e suficienta analiza sau ancheta interna ASF pt ca ar fi actiionat partinitor, exista fapta rasplatii prin angajarea exact la cei protejati. Si legea prevede sanctiuni si pt corupator, inclusiv prin anularea deciziilir si actelor realizate in procesul infractional. Poate reintra in ancheta preluarea samavolnica a SIF5.

  1. Exact. Toate notele semnate de Copariu ca nu există concertare Sif1+Sif4+Fondurile paravan îl introduc pe Copariu în grupul infracțional organizat. Acum n-au făcut altceva decât să scoată la vedere totul.

   Cel mai important e sa se uite la ce nu a văzut Copariu . SOV urile au cumpărat DEAL exact pachetele grupului Lakis ca sa scape de concertare. Aia a fost manipulare grosiera și acoperirea fraudei cu alta frauda.

   corect.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

26 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9423
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6194
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8107
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8196
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.1764

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro