ÎNCEPÂND DE ASTĂZIObligaţiunile Crama la Salina intră la tranzacţionare la BVB

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 iunie 2022

Obligaţiunile Crama la Salina intră la tranzacţionare la BVB

Titlurile, în valoare de două milioane de euro, au maturitatea de cinci ani şi dobânda de 8%

Obligaţiunile Crama la Salina, societate specializată în producţia de vinuri, intră începând de astăzi la tranzacţionare, prin Sistemul Multilateral al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), sub simbolul ISSA26E.

Titlurile, în valoare totală de două milioane de euro, au maturitatea de cinci ani, cu scadenţa la data de 10 decembrie 2026 şi o rată a cuponului de 8% pe an, cu plata trimestrială. Obligaţiunile au fost vândute iniţial printr-un plasament privat, derulat la sfârşitul anului trecut, în cadrul căruia au participat 41 de investitori dintre care 40 de persoane fizice şi o persoană juridică. În cadrul operaţiunii de piaţă, Crama La Salina a vândut 20.000 de obligaţiuni garantate, neconvertibile, dematerializate, cu o valoare nominală a unei obligaţiuni de 100 euro, subscrierile în cadrul ofertei fiind făcute la valoarea nominală.

Crama La Salina este un producător de vin din Turda, care gestionează 42 de hectare aflate pe Dealurile Durgau. "Fondurile atrase în urma emisiunii de obligaţiuni vor fi utilizate pentru producţia de vinuri şi organizarea de evenimente de promovare şi vânzare în proximitatea culturii de vie, precum şi pentru extinderea cramei, realizarea de noi dotări, echiparea cu un laborator de analize, achiziţia de butoaie, tancuri de inox şi pompe", se arată în memorandum-ul întocmit de BRK Financial Group.

O parte din fondurile atrase, în sumă de 0,85 milioane de lei, vor fi utilizate pentru rambursarea unor credite şi un management mai bun al numerarului. "Cu aceste fonduri, se vor putea obţine discount-uri importante pentru plata în termen scurt a unor produse", conform documentului.

Anul trecut, Crama La Salina a avut o cifră de afaceri de 5,81 milioane de lei, cu 31% peste cea din anul 2020, în timp ce EBITDA a fost de 0,91 milioane de lei, cu circa 6% mai mare decât cea din anul anterior. Pentru acest an compania estimează un nivel al indicatorului EBITDA de 2,1 milioane de lei, care ar urma să crească constant până la aproape şase milioane de lei în 2026.

Crama La Salina este deţinută în proporţii egale de Simion Adrian Murean şi Liviu Claudiu Şugar, conform informaţiilor din memorandum.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Crama la SALINA!

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

28 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9481
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5740
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9827
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6203
Gram de aur (XAU)Gram de aur287.1510

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro