ÎNCEPÂND DE ASTĂZITitluri de stat pentru populaţie la dobânzi între 3,5% şi 4,75% pe an

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 1 iulie 2020

Titluri de stat pentru populaţie la dobânzi între 3,5% şi 4,75% pe an

Veniturile provenite din dobânzi sunt neimpozabile

Ministerul de Finanţe lansează, astăzi, patru noi emisiuni de titluri de stat pentru populaţie în cadrul Programului Tezaur, cu dobânzi ce variază între 3,5% şi 4,75% pe an în funcţie de scadenţă, potrivit unui comunicat de presă al ministerului.

Titlurile de stat pentru aceste patru emisiuni vor putea fi cumpărate doar în luna iulie: între 1-31 iulie de la unităţile trezoreriei statului, între 1-29 iulie prin Compania Naţională Poşta Română în mediul rural şi între 1-30 iulie, tot prin Poştă, în mediul urban.

Valoarea nominală a unui titlu este de 1 leu, iar pentru titlurile cu scadenţa la un an dobânda este de 3,50%. Titlurile de stat cu cea mai mare rată a dobânzii sunt cele pe cinci ani, acestea purtând un cupon de 4,75%. Titlurile la 2 ani au o dobândă de 4%, în timp ce titlurile la 3 ani poartă o dobândă de 4,25%.

MFP menţionează în comunicat că, prin randamentele oferite, aceste patru emisiuni reprezintă o variantă de economisire avantajoasă pentru români. "Alternativa de economisire a Ministerului Finanţelor Publice se bucură de un interes crescut al românilor, având în vedere că veniturile provenite din dobânzi sunt neimpozabile", precizează MFP.

În decembrie 2019, Ministerul şi-a anunţat intenţiona de a continua emisiunile de titluri de stat pentru populaţie, iar la începutul acestui an comunica că intenţionează să atragă aproximativ 6 miliarde de lei prin vânzarea de titluri cu maturităţi cuprinse între 1 şi 10 ani.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

Titlurile de stat lansate începând cu data de 1 iulie 2020 sunt în formă dematerializată. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

Conform Ministerului, emiterea titlurilor de stat pentru populaţie va continua pe parcursul anului 2020, iar maturităţile pentru fiecare emisiune vor fi stabilite în funcţie interesul manifestat de investitori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro