ÎNCEPÂND DE MÂINEBanca Transilvania îşi va răscumpăra cel mult 35 milioane de acţiuni

A.I.
Piaţa de Capital / 09 martie

Banca Transilvania îşi va răscumpăra cel mult 35 milioane de acţiuni

Banca Transilvania (TLV) îşi va răscumpăra, începând de mâine şi până în data de 19 noiembrie a acestui an, cel mult 35 milioane de acţiuni proprii, echivalentul a 0,67% din societate, conform hotărârii acţionarilor de la finele lunii aprilie a anului trecut, se arată în raportul instituţiei de credit din Cluj publicat astăzi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Achiziţiile vor fi efectuate la preţul pieţei, dar care nu poate fi mai mare de 4 lei/titlu, acţiunile urmând să fie folosite în cadrul unui program de tip "stock option plan" în vederea implementării unui sistem de remunerare şi derularea unui program de fidelizare a personalului pe o perioada de cel puţin trei ani, conform hotărârii acţionarilor băncii din primăvara anului trecut.

Pentru anul trecut, Banca Transilvania a raportat un profit net individual de 1,197 miliarde lei, cu 26,1% sub cel din anul 2019, declin apărut în contextul creşterii de provizioane.

Banca Transilvania, cea mai importantă companie de la BVB în indicii de pieţe emergente a FTSE Russell şi de pieţe de frontieră a MSCI, are o capitalizare bursieră de circa 13,22 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 9 )

 1. pentru a nu-si da demisia in grup CAul de la BT, directorii si directorutii bancii, AGA din 2020 a hotarit sa rascumpere 35 milioane de actiuni TLV cu care sa-i fidelizeze. ne trece glontul pe la ureche an de an cu sefimea de la BT. noroc cu fidelizarea ca-i prostim de fiecare data sa mai stea o tura.

  1. din pacate asa este!

   Cei din conducerea bănci sunt plătiți pt ce fac, dar an de an sau învățat cu acțiuni gratuite, de curiozitate câte acțiuni ajung la angajați simpli de la ghișeu, cu răscumpărările ar putea sa facă altceva, de exemplu sa reducă capitalul social, oricum valoarea bănci a cam ajuns la apogeu, de aici în sus nu prea mai merge.

   Concret, ce anume vrei sa spui?

   Eu că client nu pot cumpăra acțiuni

   De ce nu poți cumpăra, pe bursa oricine poate. Dacă are și,, cascaval"

  7% din profitul bancii merge pe "fidelizare". 35.000.000 de actiuni luate din piata costa minim 80.000.000 lei

  1. Refa calculele, amice, pentru ca nu o sa le cumpere acum ci dupa ex-date, si-o sa constati ca au dat mai putin pe acestea.

   Le vor cumpara cand trebuie pentru a tine pretul sus, sa poata vinde initiatii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Codul Insolvenţei”
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

09 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9212
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1382
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4671
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6712
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.3306

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Garanti BBVA
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro