ÎNCEPÂND DE MÂINEBRK va fi Market Maker pentru Impact Contractor & Developer

A.I.
Piaţa de Capital / 09 decembrie 2020

BRK va fi Market Maker pentru Impact Contractor & Developer

Radu Hanga, BVB: "Market Makerul este unul dintre pilonii pe care se sprijină lichiditatea instrumentelor financiare şi încrederea investitorilor"

Sorin Apostol, Impact: "Sperăm ca prin îmbunătăţirea lichidităţii, acţiunile Impact să redevină o opţiune pentru componenţa principalului indice al bursei"

Monica Ivan, BRK: "Vom afişa ordine de cumpărare şi vânzare de câte minim 100.000 de acţiuni pe fiecare parte la un spread foarte atractiv"

BRK Financial Group (BRK) va opera, începând de mâine, ca Market Maker al Emitentului (MME) pentru Impact Contractor & Developer (IMP), cu rolul principal de a susţine lichiditatea acţiunilor dezvoltatorului imobiliar, se arată într-un comunicat de astăzi al operatorului pieţei noastre de capital.

Radu Hanga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a declarat: "Furnizarea unui serviciu constant şi de încredere este piatra de temelie în construirea încrederii pe termen lung pentru pieţele financiare, la fel ca şi o lichiditate bună a instrumentelor financiare. Market Makerul este unul dintre pilonii pe care se sprijină lichiditatea instrumentelor financiare şi încrederea investitorilor. Atunci când vedem un parteneriat precum cel dintre Impact Developer & Contractor şi BRK Financial Group, două dintre cele mai vechi companii de la BVB, nu putem decât să ne bucurăm şi să-i felicităm pentru această decizie".

Sorin Apostol, Director General, Impact Developer & Contractor, a spus: "Am decis să apelăm la încheierea unui parteneriat cu un intermediar în vederea susţinerii lichidităţii, conştienţi fiind de importanţa lichidităţii pentru investitori şi potenţialii investitori în acţiunile Impact. Sperăm ca acest parteneriat să contribuie la obiectivul nostru de a crea valoare pentru acţionari, prin creşterea lichidităţii, reducerea volatilităţii şi creşterea atractivităţii atât în rândul investitorilor instituţionali, cât şi a celor de retail. Avem o capitalizare comparabilă cu a unor emitenţi din componenţa indicelui BET şi sperăm ca prin îmbunătăţirea lichidităţii, acţiunile Impact să redevină o opţiune pentru componenţa principalului indice al bursei autohtone".

Activitatea de Market Maker al Emitentului va fi prestata de BRK Financial Group în baza unui contract semnat cu Impact Developer & Contractor, precum şi cu operatorul pieţei noastre de capital.

Monica Ivan, Director General al BRK Financial Group, a declarat: "Anunţăm încheierea unui nou parteneriat în cadrul programului de Market Maker al Emitentului, cu Impact, astfel că portofoliul nostru de colaborări se extinde la şase companii care cumulează o capitalizare totală de peste 2,7 miliarde lei. Ne propunem să susţinem lichiditatea acţiunii Impact şi să sperăm ca într-un orizont de timp cât mai scurt, efectele operaţiunilor noastre să fie vizibile asupra volumelor tranzacţionate. Vom afişa ordine de cumpărare şi vânzare de câte minim 100.000 de acţiuni pe fiecare parte la un spread (n.r. diferenţa dintre bid şi ask) foarte atractiv".

Adrian Tănase, Directorul General al Bursa de Valori Bucureşti, a declarat: "Avem deja opt companii care beneficiază de acest serviciu lansat de BVB în urmă cu un an şi acest lucru ne demonstrează că a fost o decizie inspirată. Prin acest program de Market Maker al Emitentului ne dorim să îmbunătăţim lichiditatea acţiunilor şi ne dorim să vedem cât mai multe companii interesate să acceseze serviciile de Market Maker al Emitentului".

Companiile cu o lichiditate mai ridicată atrag mult mai repede investitori noi, ceea ce se reflectă şi în evoluţia preţului acţiunilor, deoarece riscul de lichiditate este mai redus, astfel că şi investitorii sunt mai dispuşi să-şi investească banii în acestea, a adăugat CEO-ul BVB, care a conchis: "Mai mult, în acest context al promovării la statutul de piaţă emergentă, astfel de decizii ar putea fi foarte importante pentru îndeplinirea criteriilor de lichiditate impuse de FTSE Russell pentru includerea respectivelor companii româneşti în indicii pentru Pieţe Emergente".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

05 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0924
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4065
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6478
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.0612

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro