Începe Târgul Naţional Imobiliar TNI 10-12 septembrie 2021 Palatul Parlamentului, Sala Unirii

Comunicate de presă / 8 septembrie 2021

Primul târg imobiliar organizat în ultimii 2 ani începe VINERI, 10 SEPTEMBRIE, ORA 10.00 la Palatul Parlamentului, Sala Unirii. Târgul Naţional Imobiliar TNI are loc până duminică, 12 SEPTEMBRIE şi reuneşte peste 20.000 de oferte imobiliare de locuinţe noi şi vechi, vile, case de vacanţă, terenuri, spaţii de birouri din Bucureşti, ILFOV, Constanţa, Timişoara, Valea Prahovei, Dubai, Spania şi Cipru, conform unui comunicat remis redacţiei.

Brandul TNI este internaţional şi se bucură de încrederea şi sprijinul celor mai importante organizaţii imobiliare din lume: NAR - National Association of REALTORS şi CEPI-European Association of Real Estate Professions în calitate de Parteneri Internaţionali. NAR este asociaţia fondată în 1908 ce deserveşte mai mult de 1.500.000 de profesionişti imobiliari din Statele Unite şi din întreaga lume, iar CEPI este organizaţia internaţională înfiinţată în Bruxelles în 1990 cu scopul de a sprijini tranzacţiile imobiliare europene şi transfrontaliere prin dezvoltarea activităţii profesioniştilor imobiliari. Prin aceste colaborări ne dorim promovarea oportunităţilor de investiţii în afara ţării şi ridicarea standardelor pieţei imobiliare din România la nivel internaţional.

TNI: 2021 marchează o schimbare de paradigmă în piaţa imobiliară

"Ediţia Târgului Naţional Imobiliar TNI din 10-12 septembrie va fi una specială pentru că reprezintă prima expoziţie de profil organizată după o pauză de 2 ani şi marchează o schimbare de paradigmă în piaţă. Cerinţele şi preferinţele cumpărătorilor de proprietăţi rezidenţiale s-au schimbat, iar preţurile materialelor de construcţie au crescut semnificativ, influenţând şi preţurile finale ale imobilelor. În acest context în care se înregistrează o creştere a interesului pentru achiziţia de locuinţe proprii, târgul imobiliar organizat în Bucureşti la Palatul Parlamentului vine în ajutorul publicului cu cele mai avantajoase oferte din piaţă.

Pentru că siguranţa şi sănătatea vizitatorilor şi expozanţilor noştri este foarte importantă pentru noi, evenimentul este organizat cu respectarea tuturor măsurilor legale de combatere şi stopare a răspândirii Covid 19. Astfel, vizitarea târgului va fi similară cu o vizită la mall, fiind obligatorii: purtarea măştii de protecţie, controlarea temperaturii la intrare şi distanţarea. În plus, am dezvoltat aplicaţia de mobil TNI ce facilitează schimbul datelor de contact dintre vizitatori şi expozanţi rapid, sigur şi fără contact direct, iar pentru că această ediţie TNI este specială, accesul vizitatorilor la târgul imobiliar se va face GRATUIT în baza Qr codului generat de aplicaţia de mobil TNI. " declară Cristina BERCEA- PR Manager Târgul Naţional Imobiliar.

TNI: Dezvoltări rezidenţiale de anvergură în capitală

Dezvoltatorii cu experienţă în piaţa imobiliară din România s-au adaptat la actualele cerinţe ale românilor şi continuă să investească în segmentul rezidenţial autohton, dezvoltând noi ansambluri de anvergură.

"Dezvoltatorul imobiliar HILS, prin acţionarul Jacob Gardens şi prin echipa de management, are o experienţă de peste 17 ani pe piaţa imobiliară din România ajungând să se evidenţieze ca un jucător profesionist şi de încredere. În ultimii ani şi-a remarcat procesul de expansiune prin proiectul de amploare HILS Pallady Apartments şi continuă prin demararea în scurt timp a noilor proiecte HILS Brauner Apartments şi HILS Splaiul Unirii. Printre atuurile ansamblului HILS Pallady Apartments se numără gama diversă de apartamente, flexibilitatea modalităţii de plată, finisajele interioare de calitate superioară, atenţia la detalii în ceea ce priveşte spaţiile comune, precum şi preţurile accesibile. În funcţie de suprafaţă şi de etaj, preţurile pornesc de la 45.500 euro + TVA pentru garsoniere, de la 59.000 euro + TVA pentru apartamente cu 2 camere şi de la 74.000 euro + TVA pentru apartamente cu 3 camere." a declarat Bogdan Bălaşa, Business Development Manager HILS Pallady Apartments.

TNI: Nordul Bucureştiului- un punct de atracţie pentru cumpărătorii din segmentele medium şi premium

Creşterea veniturilor şi îmbunătăţirea accesibilităţii achiziţionării unei noi locuinţe au făcut ca tot mai mulţi cumpărători să îşi dorească o locuinţă amplasată în nordul oraşului, cu finisaje de o calitate superioară, suprafeţe mai mari şi imobile amplasate mai aproape de parcuri. Astfel, în cadrul târgului imobiliar din 10-12 septembrie, vizitatorii vor găsi inclusiv oferte de locuinţe noi din nordul Bucureştiului.

"După finalizarea şi vânzarea integrală a Stegarului Boutique Apartments şi Străulesti Apartments, Black Oak Developer&Contractor a lansat vânzările pentru un nou proiect dezvoltat în nordul capitalei. În urma unei investiţii de circa 9 milioane de Euro, Lac Străuleşti Condominium vine cu propunerea unei locaţii unice în Bucureşti prin prisma poziţiei sale chiar pe malul lacului Străuleşti, în proximitatea magistralei de metrou M4 şi a tuturor punctelor de interes din zona de nord. Dacă doriţi să locuiţi în natură chiar în sectorul 1, să vă bucuraţi de aproape 6000 de mp de spaţii verzi cu deschidere directă de 140ml către lacul Străuleşti, Black Oak vă propune să vizitaţi standul din cadrul TNI unde reprezentanţii săi vă aşteaptă cu oferte de studiouri şi apartamente cu preţuri începând de la 77.000 euro+TVA. " a declarat Mihai Bulancea, General Manager Black Oak Developer&Contractor.

TNI: Piaţa rezidenţială se află pe trend ascendent

Conform celui mai recent raport de piaţă realizat de Imobiliare.ro, piaţa rezidenţială autohtonă şi-a continuat trendul ascendent în al doilea trimestru din 2021, iar preţurile solicitate de către vânzătorii de locuinţe au consemnat cel mai mare avans de la declanşarea epidemiei încoace. Astfel, în perioada aprilie-iunie, valorile de listare ale proprietăţilor rezidenţiale din România au înregistrat un avans trimestrial de 3,1%, comparativ cu +2,2% în T1 2021, +1,9% în T4 2020 şi, respectiv, +0,3% în T3 2020. La nivel naţional, preţul mediu pe metru pătrat solicitat în luna august pentru o locuinţă a ajuns la valoarea de 1508 euro, Clujul rămânând oraşul cu cele mai scumpe locuinţe, cu o medie pe metru pătrat de 1973 euro. Pe locul doi se află locuinţele din capitală, ce în luna august au ajuns la valoarea de 1569 euro/mp, apartamentele din Braşov au un preţ mediu de 1442 euro/mp, iar apartamentele din Constanţa au o valoarea medie de 1347 euro/mp, potrivit Imobiliare.ro.

TNI: Portofoliu variat, lansări de proiecte noi, premii şi surprize pentru vizitatorii TNI

Vizitatorii au acces în cadrul expoziţiei la proprietăţi pe toate gusturile, bugetele şi nevoile: apartamente premium în centrul capitalei, proprietăţi de tip boutique, imobile exclusive în nordul capitalei, apartamente low-budget, penthouse-uri, construcţii pe structură metalică, case de vacanţă la munte sau la mare şi oportunităţi de investiţii în Dubai, Spania şi Cipru.

În contextul redeschiderii evenimentelor cu public numeros, vestea organizării primului târg imobiliar din ultimii 2 ani a fost foarte bine primită de agenţiile imobiliare şi dezvoltatori, ce au luat rapid decizia de a participa la expoziţie, semnalând importanţa reconectării în persoană cu liderii industriei imobiliare şi publicul interesat de achiziţii imobiliare.

"Pentru noi, REMAX Action, reluarea târgurilor imobiliare este un semnal foarte bun, de revenire la business-ul faţă în faţă cu oamenii, aşa cum se cuvine în imobiliare. Vom sărbători aceasta revedere prin numeroase surprize pentru vizitatorii standului Remax Action din cadrul TNI. Voi dezvălui acum doar una dintre ele: primul client care contractează un apartament în cel mai mare complex rezidenţial din Bucureşti - Aqua City, complex pe care îl reprezentăm - va primi o bucătărie complet utilată. Îi aşteptăm la stand şi pe cei mai puţin hotărâţi pentru că agenţii REMAX Action îi vor ajuta să îşi definească nevoile şi, ulterior, le vor găsi locuinţa care se potriveşte cel mai bine stilului lor de viaţă. " declară Adrian Rus, Broker/Owner REMAX Action Bucureşti

Printre companiile ce participă la ediţia specială TNI 2021 se numără: HILS Pallady Apartments, Lac Străuleşti Condominium, Prime Realty Marbella, Cihanara Tourism & Investment, Emax Real Estate, EnVogue Residence, Axxis Nova, Timpuri Noi Residence, Plaza Residence, Metropolitan Residence, Tomis Villa Grand Resort, Campeador Residence, Central Address Residence, Panorama City, Otopeni City Garden, Premier Imobiliare, In Rezidential, Regie Residence, Star Development, Virtutii Park, Drumul Taberei Residence, Greeno Boutique Apartments etc.

Lista completă de expozanţi este disponibilă în aplicaţia de mobil TNI.

Sustenabilitate la TNI

"Potenţialii cumpăratori ai unei locuinţe verzi certificate pot afla în cadrul Pavilionului Green Homes organizat în cadrul târgului imobiliar mai multe informaţii despre cum pot accesa un "Credit Verde" cu condiţii preferenţiale oferit de băncile partenere şi finanţa astfel achiziţionarea unei locuinţe de calitate superioară, cu un confort sporit, având costuri mai mici la energie şi reparaţii, alături de beneficii importante pentru sănătate. Până în prezent, în România au fost certificate/pre- certificate GREEN HOMES peste 12.000 de locuinţe ce sunt situate în Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca şi Iaşi, în valoare de peste 1,7 miliarde EURO. " declară Elena Rastei, Director Certificare Green Home.

TNI: Târg imobiliar cu finanţare inclusă

Pentru a veni în sprijinul cumpărătorilor şi a facilita tranzacţiile imobiliare, târgul imobiliar din acest weekend cuprinde şi soluţii financiare oferite de instituţii financiare. În perioada 10-12 septembrie la Palatul Parlamentului, vizitatorii TNI primesc consultanţă financiară gratuită în vederea obţinerii de credite avantajoase de la reprezentanţii: OTP Bank, Raiffeisen Bank, Libra Internet Bank, Start Finance şi The Money Advisors, Persoanele ce doresc să achiziţioneze locuinţe eficiente energetic sau să reabiliteze o locuinţă pentru a deveni eficientă economic, pot aplica în cadrul TNI pentru un Credit Imobiliar Verde.

Interes crescut pentru piaţa locuinţelor de vacanţă

Segmentul locuinţelor de vacanţă este în continuare foarte atractiv pentru români, iar în cadrul ediţiei TNI din 10-12 septembrie vizitatorii au acces la cele mai atractive oferte de proprietăţi la mare şi la munte, în ţară, în Spania, Cipru şi Dubai.

AXXIS Nova Resort & SPA, un proiect unic care va cuprinde un hotel de 5 şi 6 blocuri cu apartamente de lux pe malul Mării Negre se lansează chiar în cadrul Târgului Naţional Imobiliar. "AXXIS Nova Resort & SPA va aduce un concept integrat în România, în care segmentul rezidenţial se îmbină perfect cu segmentul hotelier de 5, împreună cu toate facilităţile aduse de acesta: SPA, Centru Comercial cu magazine de lux, Casino, piscine interioare şi exterioare încălzite, grădină de vară, promenadă şi plajă privată. AXXIS Nova este într-adevăr locul pe care ţi-l doreşti şi în care îţi poţi petrece o vacanţă superbă fără a fi nevoie să te deplasezi dintr-o locaţie în alta! Noi construim locaţia pe care tu ai visat-o!", afirmă dezvoltatorul proiectului AXXIS Nova Resort & SPA, Florin Cârstocea, unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din România, cu investiţii majore în domeniul petrolier, energetic, în agricultură şi turism.

Amatorii de peisaje montane îşi pot alege la TNI din portofoliul agenţiei Mervani Invest spre exemplu un apartament de 2 camere în centrul staţiunii Sinaia, ce are suprafaţa utilă de 58mp la preţul de 77.000 EURO sau o vilă de 75 mp utili din Buşteni, zona Centrală, ce are un teren de 105mp la costul de 120.000 EURO.

Cihanara Turism & Investiţii este încântată să vă prezinte în cadrul târgului imobiliar TNI bogăţia de oportunităţi care sunt disponibile în Cipru de Nord, atât pentru investitori cât şi pentru cei care au în vedere stabilirea pe această insulă sigură şi paşnică. De la apartamente şi vile până la parcele de teren, portofoliul Cihanara deţine proprietăţi ce se potrivesc tuturor intereselor şi bugetelor.

Oportunităţile de investiţie în Spania vor fi prezentate în cadrul TNI de către echipa Prime Realty Marbella, ce îşi concentrează atenţia asupra unei game selecte de proprietăţi imobiliare situate în Costa de Sol.

Oportunitatea de a cumpăra proprietăţi de la creatorul sofisticatelor palate din Emiratele Arabe Unite va fi prezentată în cadrul târgului imobiliar de către agenţia Emax Real Estate. " Cele mai căutate oferte din portofoliul Emax sunt locuinţele din proiectele rezidenţiale noi, situate fie în centrul oraşului Dubai, care oferă vedere neobstrucţionată către cele mai mari puncte de interes, cum ar fi Burj Khalifa sau spectaculoasele fântâni arteziene, ori cele cu vedere la Oceanul Indian şi acces la plajă privată. De asemenea, o categorie specială de clienţi este interesată să investească în proprietăţi aflate în Free Zone, facilitând dezvoltarea mediului de business. Acestea, odată achiziţionate vin la pachet şi cu licenţa de afaceri, respectiv posibilitatea de a derula afaceri pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite", declară Andreea Popa, director executiv Emax Real Estate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

10 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9132
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0576
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.1595

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro