ÎNCEPUTUL ANULUI ŞCOLARMinistrul Educaţiei: "Luăm în considerare evoluţii epidemiologice complet atipice"

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 05 august

Ministrul Educaţiei: "Luăm în considerare evoluţii epidemiologice complet atipice"

Începutul noului an şcolar rămâne o ecuaţie cu foarte multe necunoscute. Există o dorinţă comună - începerea şcolii cu prezenţă fizică -, dar nimic nu e sigur atât timp cât numărul îmbolnăvirilor a reînceput să crească.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că în şcoli se vor respecta în continuare normele de protecţie sanitară, după 13 septembrie - când se vor relua cursurile, printre care purtarea măştii, distanţare adecvată şi aerisirea spaţiilor. El a precizat că elevii care au contraindicaţii medicale vor avea în continuare acces la şcoala online. Sorin Cîmpeanu a declarat, într-o conferinţă de presă, că sunt luate în considerare evoluţii epidemiologice complet atipice şi sunt făcute eforturi ca şcolile să fie pregătite: "Numitorul comun este dat de dorinţa Ministerului, împreună cu Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi, de începere a şcolii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii din data de 13 septembrie. Luăm cu toţii în considerare evoluţii epidemiologice complet atipice, nu ne dorim aceste evoluţii, facem eforturi ca şcolile să fie pregătite din toate perspectivele, rămânând în acelaşi timp optimişti şi unii, şi alţii că vom putea relua şcoala cu prezenţă fizică pentru toţi elevii începând cu 13 septembrie". Ministrul a vorbit şi despre normele de protecţie sanitară: "În şcoli se vor respecta în continuare normele de protecţie sanitară: distanţare adecvată, reguli de igienă, aerisire spaţii de învăţământ, purtarea, din păcate, încă obligatorie, a măştii de protecţie. Pentru că aceste reguli vor rămâne în vigoare, pentru că în şcoli avem în valoare absolută cei mai mulţi vaccinaţi dintre toate categoriile socio-profesionale, pentru că în şcoli se respectă mai riguros aceste reguli, am dreptul să fiu optimist că vom putea începe cu prezenţă fizică. Elevii care au contraindicaţii medicale, certificat medical, vor trebui să aibă în continuare acces la învăţământ online pentru că pandemia nu s-a încheiat şi vor avea în continuare acces acei elevi care au comorbidităţi sau care au contraindicaţii certificate medical, vor avea acces în continuare la şcoala online".

După cum se poate observa, nimic nu e bătut în cuie, "evoluţiile epidemiologice complet atipice" putând să ducă, evident, la decizii atipice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

17 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9473
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1999
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5309
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7880
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.6026

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
energynomics.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro