INCIDENŢĂ NAŢIONALĂ DE 1,24 LA MIA DE LOCUITORIGuvernul a prelungit starea de alertă

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Sănătate / 10 septembrie

Pe fondul creşterii zilnice a numărului de infectări cu tulpina Delta a Sars-Cov 2 (2.226 de cazuri raportate ieri pentru 24 de ore, iar incidenţa la nivel naţional a fost de 1,24 la 1.000 de locuitori), Guvernul a decis prelungirea stării de alertă începând de astăzi cu încă 30 de zile. Practic, Executivul a aprobat hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în anexele căreia au fost operate câteva modificări.

Astfel, competiţiile sportive în spaţii închise sau deschise se vor desfăşura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum un metru între persoane, dacă incidenţa cumulată la 14 zile în judeţ/localitate este mai mare de 2/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

În cazul în care incidenţa cumulată este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori, competiţiile sportive se desfăşoară în prezenţa spectatorilor până la 75% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum un metru între persoane. Dacă toţi spectatorii sunt vaccinaţi împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, competiţiile sportive se pot desfăşura în prezenţa spectatorilor la capacitatea maximă a spaţiului rezervat acestora.

Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte va fi permisă cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori. Instituţiile publice sau private de cultură care administrează spaţii special destinate activităţilor cultural artistice în aer liber, vor putea să organizeze evenimente cu participarea a cel mult 1.000 de persoane pe scaune, cu asigurarea unei suprafeţe minime de 4 metri pătraţi pentru fiecare persoană şi respectarea normelor de protecţie sanitară.

S-au păstrat dispoziţiile privind purtarea măştilor de protecţie în spaţiile publice aglomerate cum ar fi mijloacele de transport în comun şi staţiile aferente, pieţe, târguri, oboare, mall-uri, evenimente culturale, sportive şi spectacole, precum şi dispoziţiile privind numărul maxim de persoane ce pot participa la evenimente private organizate în aer liber sau în spaţii închise.

De asemenea s-a păstrat posibilitatea organizării şi desfăşurării în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale cu participarea a cel mult 75.000 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie, doar dacă participanţii sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. jigo dii mincinoase.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

27 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9486
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2693
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6485
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8647
Gram de aur (XAU)Gram de aur245.2878

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro