Încrederea americanilor în economia SUA a scăzut în octombrie

G.D.
Internaţional / 26 octombrie 2022

Încrederea americanilor în economia SUA a scăzut în octombrie

Încrederea americanilor în economia Statelor Unite a scăzut în octombrie, după două creşteri lunare consecutive, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari cu privire la inflaţie şi o posibilă recesiune anul viitor, dar gospodăriile au rămas dornice să achiziţioneze articole mari, cum ar fi autovehicule şi electrocasnice, transmite Reuters, conform Agerpres.

Sondajul Conference Board de ieri a arătat, de asemenea, că mai mulţi consumatori plănuiesc să cumpere o casă în următoarele şase luni, în ciuda creşterii costurilor de împrumut.

Creşterea constantă a intenţiilor de cumpărare ale consumatorilor ar putea oferi o anumită stabilitate economiei pe termen scurt. Dar există semne că majorările agresive ale dobânzii de politică monetară a Rezervei Federale încep să răcească piaţa muncii, cu o scădere a ponderii consumatorilor care consideră locurile de muncă "abundente" şi o creştere a celor care spun că angajarea este "greu de obţinut".

"Cel mai mare risc sunt efectele întârziate necunoscute ale înăspririi cumulate a politicii Fed, iar economia ar putea să nu simtă efectele complete până anul viitor, când riscurile de recesiune sunt mari", a declarat Jeffrey Roach, economist-şef la LPL Financial din Charlotte, Carolina de Nord.

Indicele de încredere a consumatorilor al Conference Board a scăzut la 102,5 luna aceasta, de la 107,8 în septembrie.

Economiştii chestionaţi de Reuters estimaseră indicele la 106,5.

Scăderea încrederii a fost la toate grupele de vârstă, dar mai pronunţată la cohortele de 35-54 de ani şi la cele de 55 de ani şi peste.

La nivel regional, au existat scăderi marcante în Florida, probabil din cauza uraganului Ian şi Ohio.

Aşteptările consumatorilor privind inflaţia pe 12 luni au crescut la 7,0%, reflectând probabil o inversare recentă a preţurilor benzinei, după o scădere în timpul verii, de la 6,8% luna trecută.

Mâncarea rămâne, de asemenea, foarte scumpă.

Inflaţia încăpăţânat de mare şi scăderea încrederii sunt o lovitură pentru preşedintele Joe Biden şi speranţele democraţilor de a-şi păstra controlul asupra Congresului la alegerile intermediare din 8 noiembrie.

Fed, care luptă cu cea mai rapidă accelerare a inflaţiei din ultimii 40 de ani, şi-a majorat rata dobânzii overnight, de referinţă, de la aproape zero în martie la intervalul actual de 3,00% la 3,25%, cel mai rapid ritm de înăsprire a politicilor dintr-o generaţie sau mai mult.

Este probabil că această dobândă va încheia anul la mijlocul intervalului de 4%, pe baza previziunilor şi comentariilor recente ale oficialilor băncii centrale din SUA.

Indicele situaţiei economice actuale al sondajului, bazat pe evaluarea consumatorilor cu privire la condiţiile actuale de afaceri şi de pe piaţa muncii, a scăzut la 138,9, cel mai redus nivel din aprilie 2021, de la 150,2 în septembrie.

Indicele său de aşteptări, bazat pe perspectivele pe termen scurt ale consumatorilor pentru venituri, afaceri şi condiţiile pieţei muncii, a scăzut la 78,1, de la 79,5 luna trecută.

Indicele referitor la aşteptările de viitor rămâne sub 80, un nivel asociat cu o recesiune, şi sugerează că riscurile unei recesiuni ar putea fi în creştere.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. Important ca increderea populatiei in administratia Biden,

  tot creste conform statisticilor Casei Albe, care se va vedea 

  clar la alegerile din noiembrie. 

  Cum spunea Stalin;

  "nu-i important cum se voteaza,important este cine numara voturile"  

  economia americana a format prima cocoasa in bula de credite dupa finalul 2023 ii da la vale cu pravale tot.

  s c cret 

  Sentimentul e acelasi in toate tarile, inclusiv in cele comuniste care nu publica astfel de statistici!

Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7214
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1471
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7597
Gram de aur (XAU)Gram de aur284.8747

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb