Încrederea întreprinzătorilor germani în economie, în declin neaşteptat

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

Încrederea mediului de afaceri german în economia ţării a scăzut în mod surprinzător în decembrie, însă se menţine la un nivel ridicat, în pofida slăbirii comerţului mondial şi a creşterii tensiunilor geopolitice, potrivit institutului de cercetare economică Ifo.

Indicele Ifo privind încrederea companiilor germane în economie a scăzut la 108,7 puncte în decembrie, de la 109 puncte în noiembrie. Analiştii aşteptau ca indicele să rămână stabil, la 109 puncte.

Indicele este măsurat pe baza unui sondaj realizat în rândul a aproximativ 7.000 de companii şi arătă opiniile directorilor faţă de condiţiile economice actuale din Germania, respectiv aşteptările lor pentru următoarele şase luni.

Subindicele Ifo care evaluează condiţiile actuale din economia germană a scăzut cu 0,6 puncte luna aceasta, la 112,8 puncte, iar cel care arată aşteptările viitoare a rămas nemodificat, la 104,7 puncte.

"Situaţia economică s-ar putea îmbunătăţi semnificativ în perioada premergătoare Crăciunului", a declarat Hans-Werner Sinn, preşedintele Ifo, adăugând că întreprinzătorii germani şi-au revizuit în sens pozitiv planurile de producţie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
ApanovaAdvertisement
Business Card
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Conferinţele Teatrului Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS