Abonament gratuit

India va incorpora un buton de panică pe telefoanele mobile

Amalia Pană
Internaţional /

Toate telefoanele vândute în India din ianuarie 2017 vor trebui să aibă un "buton de panică", prin care utilizatorul poate solicita ajutor, a anunţat guvernul, în contextul preocupărilor pentru siguranţa femeilor, după o serie de incidente violente în ultimii ani, transmite Reuters.

De asemenea, începând din ianuarie 2018, toate telefoanele mobile vor trebui să fie echipate cu GPS, a indicat luni seara Ministerul Comunicaţiilor şi tehnologiei într-o declaraţie.

"Tehnologia este menită doar pentru a face viaţa oamenilor mai bună şi ce utilizare este mai bună decât ... pentru siguranţa femeilor ", se explică în declaraţia ministerului.

Menţinerea degetului apăsat pe numărul 5 sau 9 al noilor telefoanelor va trebui să declanşeze un apel de urgenţă, a precizat ministerul. În cazul smartphone-urilor, apelul de urgenţă va fi iniţiat atunci când butonul de pornire este apăsat de trei ori în succesiune rapidă, se indică în aceeaşi declaraţie care nu oferă alte detalii.

În India, preocupările legate de siguranţa femeilor au crescut după violarea în grup a unei studente de 23 de ani, într-un autobuz din Delhi în 2012, în urma căruia tânăra a decedat. Într-un alt caz extrem de mediatizat, un şofer Uber a fost găsit vinovat de violarea unei femei într-un taxi din Delhi.

Incidentul din 2012 a declanşat proteste la nivel naţional şi a condus la o legislaţie mai strictă cu privire la pedepsirea violurilor. Cu toate acestea, India a raportat 337.922 de infracţiuni împotriva femeilor în 2014, dintre care peste 36.000 violuri - cu 9% mai multe decât în anul precedent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie