Abonament gratuit

Indicii BVB au deschis în apreciere

A.M.
Piaţa de Capital /

Indicii BVB au deschis în apreciere

Indicii de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au deschis în apreciere şedinţa de tranzacţionare de astăzi.

Indicele BET, al celor mai lichide şaisprezece acţiuni, se află în creştere cu 3,25%, fiind cotat la 7,267.83 puncte.

Indicele BETPlus se apreciază cu 3,23%, la 1,088.50 puncte.

De asemenea, indicele BET Total Return urcă cu 3,25%, ajungând la 11,633.88 puncte. Potrivit BVB, BET-TR este un indice ponderat cu capitalizarea "free-float"-ului celor mai tranzacţionate treisprezece companii listate pe piaţa reglementată şi care va fi ajustat şi cu valoarea dividendelor în numerar plătite de companiile din componenţa indicelui.

În schimb, BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus "Fondul Proprietatea", se apreciază cu 3,31% la valoarea de 38,810.89 puncte.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (simbol FP) se apreciază cu 4,85%, la ora transmiterii acestei ştiri, la valoarea de

1,08 lei/acţiune.

Titlurile "Romgaz" (simbol SNG) au crescut cu 1,94%, la 26,30 lei/unitate. Pe bursa de la Londra, preţul certificatelor de depozit (GDR) "Romgaz" stagnează la 5,70 dolari.

Pe BVB, acţiunile "Electrica" (simbol EL) se apreciază cu 2,77%, la 8,90 lei/titlu, în timp ce pe bursa de la Londra preţul GDR-urilor a scăzut cu 15,76%, la valoarea de 7,75 dolari

Opinia Cititorului ( 10 )

 1. Ora 11 : EBS +12% . E a patra zi de apreciere neintrerupta la Erste .

  Bancile : Deutche B , Soc. Gen. , Paribas , Loyds , Barclays , Santander , Uniqua se apreciaza puternic , deoarece ECB si guvernele din Europa au luat masuri pentru asigurarea fluiditatii fluxurilor . 

  1. Buna ziua! Adevarat, dar in tara? Este o instabilitateeee. Ma uit la bvb si ma intreb, oamenii care cumpara si au facut vreo analiza?, sau sunt cei (experimentati, sau fondurile) care mizeaza pt.o perioada scurta pana la dividende?! Intreb si eu unde va ajunge euro? in contextul in care cei care munceau in afara tarii stau acasa, deci primesc mai putin retributie si pe deasupra vin romanii acasa, altfel spus vor veni mai putin euroi. Unde va ajunge devalorizarea leului !? Odata pierzi prin devalorizarea actiunii si + odata cu devalorizarea leului inghite dividendul. Sunt multe de spus, dar ma opresc aici cu ( analiza)opinia mea. Fiecare sa si faca propria analiza, in cotextul actual cash valutar va fi CASTIGATOR. SA AUZIM DE BINE!

   Multumesc de informatie. Si mie imi e tare frica de inflatie. Dar nu stiu cat de tare vor fi afectate valutele de inflatie. Ce valuta recomanzi?

   Asta este intrebarea . Ce valuta ?

   Buna ziua! ATENTIE ,eu sugerez nu dau sfaturi-- francul elvetian ,desi eu stau pe usd si euro care la momentul respectiv am crezut ca este o optiune buna, dar acum am realizat ca NU ESTE CEA MAI BUNA VARIANTA si-n plus am pierdut trenul vineri pt. AUR, ieri PALADIU si azi argint, altfel active de refugiu care acopera inflatia si pe termen scurt un castig substantial

   Lucian, normal ca o iau ca sugestie. In Euro si dolar nici eu nu am nu stiu cata incredere. Cu metalele nu ma pricep deloc. Habar n-am unde si cum se tranzactioneaza. dar poate acum e momentul sa invat. Mersi mult de sugestii.

   Da bah Jiji, la aur iti recomand sa citesti pe asta: egon von greyerz-the-collapse-of-the-gl obal-financial-system-is-alrea dy-underway/

   si mai este unul profesorul Fekete, ungur la origine.

   Dar pina intelegi diferenta intre aur fizic, derivate si contracte futures manipulate de LME o sa iti cam un an, asa ca mai bine cumpara un set de aur pentru pretina ta sau alta persoana de sex feminin din viata ta si spune ca ai investit si gata. 

   Sau investesc in alcool si tigari, ca pe timp de razboi. Sau scule, unelte etc.

  Ministerul finantelor si BNR lucreaza si la noi la o solutie asemanatoare . E anuntul de ieri a ministrului finantelor .

  1. Asa este, pt.o mai buna informare recomand citirea cu atentie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie