Înfiinţarea poliţiei militare şi stadiul reformei armatei, în atenţia CSAT

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 23 iunie 2004

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se întruneşte astăzi ca să ia în discuţie înfiinţarea Serviciului de poliţie militară şi cercetare penală. Serviciul urmează să investigheze cazurile de încălcare a legii şi a regulamentelor armatei de către personalul militar.

CSAT va analiza şi stadiul în care se află reforma armatei şi a unităţilor militare. O dată cu aderarea la NATO, România urmează să pregătească, în perioada 2005-2010, trupe speciale care să fie încadrate în Forţa de reacţie rapidă a Alianţei. Ministrul apărării, Ioan Mircea Paşcu, va informa Consiliul în legătură cu participarea României la structurile nucleare ale Alianţei şi stadiul măsurilor de protecţie a informaţiilor NATO. Pe agenda CSAT figurează şi stadiul pregătirii delegaţiei României la Summit-ul NATO de la Istanbul, respectiv poziţia pe care o va adopta ţara noastră în cadrul reuniunii.

Ministrul economiei şi comerţului, Dan Ioan Popescu, este aşteptat să prezinte starea industriei de apărare şi soluţiile de restructurare a acesteia, pentru alinierea la cerinţele NATO. Totodată, ministrul justiţiei, Cristian Diaconescu, trebuie să prezinte care vor fi măsurile pentru demilitarizarea Direcţiei Generale a Penitenciarelor, în vederea adaptării la standardele Uniunii Europene.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro