Abonament gratuit

ING a înlocuit schema proprie pentru amânarea ratelor cu prevederile OUG 37

C.B.
Bănci-Asigurări /

ING a înlocuit schema proprie pentru amânarea ratelor cu prevederile OUG 37

Schema de amânare a plăţii ratelor la credite anunţată de ING Bank pe 17 martie va fi înlocuită de prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 37/2020, care prevalează şi care prevede condiţii mai favorabile clienţilor, informează ING Bank într-un comunicat remis vineri AGERPRES.

Printre condiţiile instituite prin actul normativ se numără o aplicabilitate mai largă, acoperind toate categoriile de clienţi, posibilitatea de a amâna plata ratelor şi/sau dobânzilor pe o perioadă aleasă de debitori de până la 9 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020, precum şi un proces simplificat de acceptare a noilor condiţii contractuale, fără întocmirea de acte adiţionale şi fără necesitatea deplasării la sediul băncii, se menţionează în comunicatul ING.

Clienţii ING pot afla toate informaţiile referitoare la activitatea băncii, actualizate în timp real, precum măsurile de sprijin, normele de aplicare şi condiţiile de eligibilitate potrivit OUG 37/2020, recomandările băncii sau donaţiile care se pot face în Home'Bank pentru diminuarea efectelor COVID-19, la https://ing.ro/lp/informatii-utile-coronavirus.

Clienţii persoane fizice care doresc să beneficieze de amânarea ratelor aferente creditului, fie că este vorba despre un credit de nevoi personale sau unul garantat cu ipotecă, trebuie să completeze un formular disponibil pe site-ul ING, până cel târziu pe data de 14 mai 2020 inclusiv, precizează ING Bank.

Clienţii care au solicitat deja amânarea ratelor prin soluţia iniţială oferită de ING vor beneficia automat de noua opţiune, conform OUG 37/2020,

Clienţii pot trimite solicitarea de amânare conţinând toate informaţiile din formular şi prin e-mail la contact@ing.ro, prin telefon la 031 406 2464 sau prin scrisoare pe adresa ING Bank, Str. Aviator Popişteanu nr. 54A, clădirea nr. 3, sector 1, Bucureşti. Clienţii ING Bank vor primi răspuns în termen de maxim 15 zile calendaristice de la data primirii solicitării.

În ceea ce priveşte persoanele juridice, în contextul noilor reglementări legale, ING Bank va răspunde solicitărilor privind cererile de amânare la plată a creditelor pentru fiecare caz în parte, precizează banca.

Persoanele juridice pot solicita amânarea obligaţiilor de plată scadente reprezentând credit, dobânzi şi comisioane pentru o perioada de la 1 la 9 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020. În perioada de amânare la plată se va calcula dobândă, conform prevederilor contractelor de credit. Aceasta va fi achitată după perioada de amânare la plată, prin capitalizarea dobânzii aferente perioadei de amânare, respectiv adăugarea dobânzii astfel acumulate la soldul creditului existent la sfârşitul perioadei de suspendare şi eşalonarea până la noua maturitate, prin recalcularea obligaţiilor de plată lunare. Perioada de creditare se va putea extinde cu perioada de amânare la plată.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. ratelor,din cauza la covid-19,ne putând plati ratele fiind în șomaj tehnic

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  ING Bank ,nu respecta OUG Nr.32/2020 si 37/2020 ,retinindu-mi 1/2 din pensia virata in cont de Casa judeteana Ilfov in 12 mai, mi-au cerut si acordul de a nu imi fi poprita pensia de la executori ,care au trimis la randul lor bancii un acord de a nu mi se opri nici o suma din pensie ,insa ING mi-a transmis prin numeroase e-mailuri ca documentele de mai sus nu se adreseaza pensionarilor ci doar celor aflati in somaj.Desi au toate documentele au clasat dosarul ,fara a-mi desponibiliza sumele retinute din pensie.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS