Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

ING ar putea rambursa mai devreme ajutorul de stat

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

ING ar putea rambursa mai devreme ajutorul de stat

"ING Groep" NV, cel mai mare furnizor olandez de servicii financiare, ar putea achita mai devreme ajutorul de stat după ce a raportat o creştere de 19% a profitului său în trimestrul al doilea din 2014. ING va lua în considerare achitarea integrală a ajutorului de stat de 10 miliarde de euro primit în timpul crizei financiare din 2008, în funcţie de rezultatele verificării activelor derulată de BCE, conform anunţului făcut ieri de ING.

Până acum, banca a rambursat statului 12,5 miliarde de euro. Ultima tranşă, de 1,025 miliarde de euro, trebuie achitată în luna mai 2015, dar ING vrea să plătească mai devreme ca să poată relua acordarea de dividende.

În perioada aprilie-iunie 2014, ING a înregistrat un profit net de 1,07 miliarde de euro (1,43 miliarde de dolari), faţă de 895 milioane de euro în intervalul similar din 2013. Analiştii estimau 1,01 miliarde de euro.

Banca vrea să majoreze creditarea cu aproximativ 4% pe an şi să-şi sporească bilanţul cu aproximativ 3%, în principal prin atragerea de depozite.

"Suntem mândri de progresele înregistrate în ultimii ani cu restructurarea, care a adus grupul ING în stadiul final al transformării sale. Ne îndreptăm spre o companie mai sustenabilă, mai solidă şi cu o structură mai simplă", a afirmat directorul general al băncii, Ralph Hamers.

Luna trecută, ING a obţinut 1,54 miliarde de euro din vânzarea unei participaţii de 28,6% din divizia sa europeană de asigurări, "NN Group" NV. Oferta publică iniţială a diviziei a fost a doua ca mărime din Europa, în acest an. Restul de 68% din "NN Group", evaluat la 5,1 miliarde euro, trebuie înstrăinat până la finele lui 2016. Comisia Europeană i-a cerut ING să-şi vândă divizia de asigurări în schimbul aprobării ajutorului de stat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

26 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5473
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3888
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.3262

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie