ING Bank a acordat un credit sustenabil de 5 milioane euro companiei Simtel Team

V.G.
Bănci-Asigurări / 8 decembrie 2022

Codin Negovan, Head of Sales Network în cadrul diviziei Business Banking a ING Bank România

Codin Negovan, Head of Sales Network în cadrul diviziei Business Banking a ING Bank România

ING Bank România a acordat un credit sustenabil de 5 milioane de euro (25 milioane de lei) companiei româneşti de inginerie şi tehnologie Simtel Team, pentru aprovizionarea în avans cu stocuri de panouri fotovoltaice şi invertoare, pentru a contracara potenţialele întârzieri şi creşteri de preţuri pentru aceste componente, informează un comunicat de presă transmis redacţiei.

Potrivit sursei citate, contextul economic actual, marcat de creşterea inflaţiei şi a preţurilor la energie, a condus la creşterea considerabilă a cererii pentru soluţii de energie regenerabilă. Prin fondurile obţinute, compania Simtel vizează valorificarea oportunităţilor existente în domeniul energiei verzi şi sprijinirea companiilor din România pentru eficientizarea consumului de energie.

"Plasarea sustenabilităţii în centrul întregii strategii ING confirmă responsabilitatea noastră faţă de societate de a defini noi moduri de a face afaceri, ce aliniază creşterea economică cu crearea unui impact pozitiv social şi asupra mediului. Ca bancă pentru sustenabilitate, ING contribuie la combaterea schimbărilor climatice prin deciziile de finanţare sustenabilă şi sprijinul acordat clienţilor noştri pentru a-şi atinge obiectivele în tranziţia către o economie verde, cu emisii reduse de carbon. Ne bucurăm să fim alături de Simtel Team, lider pe piaţa de parcuri fotovoltaice din România, şi să susţinem în continuare progresul companiei, pentru că împărtăşim aceleaşi valori în direcţia sustenabilităţii", spune Codin Negovan, Head of Sales Network în cadrul diviziei Business Banking a ING Bank România.

În ultimii trei ani, compania Simtel a proiectat şi instalat pentru clienţii săi peste 70 MWh de centrale electrice, ce însumează peste 200.000 panouri fotovoltaice. Acestea produc anual peste 80.000 MWh şi reduc emisiile de dioxid carbon în atmosferă cu aproximativ 60.000 tone. Parcurile fotovoltaice operate de Simtel însumează peste 200 MWh şi produc anual 260.000 MWh energie, corespondentul consumului a 73.000 de gospodării într-un an, diminuând emisiile de carbon cu aproximativ 350.000 tone/an.

"Simtel Team se află într-o etapă de dezvoltare accelerată datorită oportunităţilor existente în domeniul energiei verzi în care activează, unde este înregistrată o cerere tot mai ridicată pentru implementarea soluţiilor de energie regenerabilă. Obiectivul nostru este să sprijinim companiile din România şi nu numai în eficientizarea consumului lor de energie, prin construirea de centrale electrice fotovoltaice pentru acestea, astfel încât să captăm o cotă semnificativă în sectorul energiei regenerabile. În 2022, cererea a fost de aproximativ trei ori mai mare şi va continua să crească anul viitor. Astfel, stocurile noastre au crescut aproape de trei ori comparativ cu anul precedent.

Le mulţumim partenerilor de la ING Bank România pentru încrederea acordată companiei şi planurilor noastre, ceea ce confirmă încă o dată angajamentul ING Bank România în domeniul sustenabilităţii", a declarat Iulian Nedea, cofondator şi CEO al Simtel Team.

Începând cu iulie 2021, compania Simtel este listată pe Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul SMTL, având o capitalizare de piaţă de aproximativ 203 milioane de lei. În materie de rezultate financiare aferente anului 2022, Simtel vizează venituri de aproximativ 100 milioane de lei şi un profit net de 11,6 milioane de lei. În ceea ce priveşte planurile de viitor, Simtel are în vedere crearea de comunităţi independente energetic şi susţinerea companiilor româneşti în strategia lor de creştere, eliminând impactul negativ generat de preţul energiei, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro