ING Bank a intermediat, alături de un consorţiu de bănci, a doua emisiune de obligaţiuni verzi pentru NEPI Rockcastle

G.B
Bănci-Asigurări / 7 februarie 2022

ING Bank a intermediat, alături de un consorţiu de bănci, a doua emisiune de obligaţiuni verzi pentru NEPI Rockcastle

ING Bank a fost implicată într-o nouă emisiune de obligaţiuni verzi, în valoare de 500 milioane de euro, pentru NEPI Rockcastle - cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrală şi de Est. Fondurile vor fi utilizate pentru refinanţarea portofoliului de clădiri sustenabile şi finanţarea proiectelor de eficienţă energetică ale grupului NEPI Rockcastle, conform unui comunicat remis redacţiei.

potrivit sursei citate, emisiunea a generat un interes masiv din partea investitorilor, în special a celor dedicaţi proiectelor de sustenabilitate. Astfel, oferta a fost suprasubscrisă de aproape 3 ori, ajungând la peste 1,5 miliarde de euro, reflectând încrederea investitorilor în modelul de business al grupului şi strategia financiară prudentă. Obligaţiunile au o maturitate de 8 ani şi un cupon fix anual de 2%.

"Ne bucurăm să fim din nou alături de NEPI Rockcastle, alături de care ne-am asumat obiectivul unei tranziţii spre o economie sustenabilă. În 2020, am structurat programul de finanţare verde şi am intermediat prima obligaţiune verde pentru NEPI Rockcastle, în valoare de 500 milioane de euro. Iar în 2021, am transformat creditul în valoare de 100 milioane euro acordat grupului într-unul verde, prin adăugarea unor componente ESG (de mediu, sociale şi de guvernanţă).

În ING, ne propunem să fim banca pentru sustenabilitate şi credem că avem nevoie de progres, nu perfecţiune, şi sprijinim fiecare pas al clienţilor noştri pentru diminuarea impactului schimbărilor climatice.", este de părere Claudiu Sabău, Head of Clients, divizia Wholesale Banking, ING Bank România.

Emisiunea de obligaţiuni verzi a fost aranjată de către un consorţiu de bănci: ING Bank, Citi, J.P. Morgan, Societe Generale şi UniCredit.

La nivel global, ING este lider pe segmentul obligaţiunilor sustenabile, cu aproape 190 tranzacţii de sustenabilitate în primele nouă luni ale anului 2021. Anul trecut, ING s-a alăturat alianţei bancare Net-Zero, cu scopul de a reduce emisiile de gaze de seră şi de a atinge emisii nete zero până în anul 2050. Prin propria metodologie Terra, ING îşi continuă strategia de a identifica oportunităţi pentru finanţare verde şi de a sprijini obiectivele sustenabile ale clienţilor săi prin soluţii financiare dedicate, cunoştinţe şi expertiză.

Totodată, conform clasamentului realizat de compania de cercetare Corporate Knights în luna ianuarie 2022, ING se află pe locul 61 în topul celor mai sustenabile 100 de corporaţii din lume, din aproape 7000 analizate.

Interes crescut din partea investitorilor pentru proiecte sustenabile

Potrivit unui studiu lansat de ING anul trecut, 72% dintre investitori au declarat că au un apetit mai mare pentru portofolii de proiecte verzi şi vor mai multă transparenţă din partea companiilor cu privire la obiectivele lor de sustenabilitate. Combaterea schimbărilor climatice se află în topul priorităţilor de sustenabilitate pentru peste jumătate din investitorii instituţionali care au participat la studiul ING, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro