ING Bank implementează pre-aprobarea financiară a unui credit ipotecar 100% online

G.D.
Bănci-Asigurări / 10 mai

Roxana Cristea, Lending Tribe Lead ING Bank România

Roxana Cristea, Lending Tribe Lead ING Bank România

În premieră pentru piaţa bancară din România, ING Bank implementează un proces simplu şi rapid de a obţine pre-aprobarea financiară pentru un credit ipotecar, în mai puţin de 5 minute, 100% online, direct din aplicaţia de internet şi mobile banking ING Home'Bank, conform unui comunicat remis redacţiei. Persoanele interesate de achiziţia unei locuinţe pot afla pe loc suma maximă pe care o pot împrumuta, fără a se deplasa la un ING Office şi fără alte obligaţii.

Potrivit sursei citate, disponibilă din această săptămână, noua funcţionalitate oferă posibilitatea stabilirii unui buget maxim înainte de analiza ofertelor existente pe piaţa imobiliară, astfel încât decizia finală să fie una responsabilă şi să nu afecteze echilibrul financiar al clientului. Conform unui studiu intern al ING, aşteptarile clienţilor, indiferent daca au mai trecut prin experienta de a lua un credit ipotecar sau nu, sunt ca procesul de aprobare financiară să rezolve în proporţie de 70-80% obţinerea unui credit ipotecar.

"Creditele ipotecare sunt printre puţinele produse bancare care încă nu pot fi digitalizate complet, din păcate. Cu toate acestea, facem toţi paşii pentru a scurta procesul pentru cei care doresc să îşi achiziţioneze o locuinţă, prin credit, prin instrumentele digitale care ne caracterizează strategia şi felul în care dorim să ne deservim clienţii. Conform studiilor noastre interne, clienţii consideră că peste 70% din proces este rezolvat în momentul în care au pre-aprobarea financiară. Acest serviciu unic pe piaţa serviciilor din România facilitează mult procesul achiziţie a unei locuinţe, deoarece iţi permite să afli pe loc, de oriunde te-ai afla, care este suma maximă pe care o poti împrumuta şi te ajută să ştii din start până la ce prag financiar poti începe căutările. Mai mult, ştim cât de valoros este timpul şi cât de solicitant poate fi acest proces. Prin pre-aprobarea digitală, te scutim de timp şi efort, astfel încât să te poţi concentra pe lucrurile care contează pentru tine, nu pe drumurile la bancă.", a declarat Roxana Cristea, Lending Tribe Lead ING Bank România.

Pentru a primi pre-aprobarea financiară digitală a unui credit Ipotecar ING, persoanele interesate trebuie să aibă cont în aplicaţia de internet şi mobile banking ING Home'Bank şi veniturile înregistrate la ANAF. Cele care nu sunt deja clienţi ING îşi pot deschide un cont fie 100% online, fie în reţeaua ING Office alături de un consultant. Condiţiile de eligibilitate pentru accesarea unui credit ipotecar sunt aceleaşi, indiferent dacă clientul accesează pre-aprobarea online sau în locaţiile fizice, subliniază sursa citată.

Odată creat contul / logat, clientul trebuie să acceseze meniul Produse/ Credite / ING Ipotecar. După parcurgerea opţiunilor din meniu şi încărcarea electronică a documentelor solicitate, acesta obţine o pre-aprobare financiară valabilă 60 de zile, transmisă ulterior şi prin e-mail.

Pre-aprobarea financiară este disponibilă atât pentru ING Ipotecar cu dobândă variabilă, cât şi ING Ipotecar cu şapte ani de dobândă fixă (7FIX) şi preia orice ofertă de dobândă pe care banca ar putea-o avea în momentul rezervării ofertei. După selectarea unuia dintre cele două produse, clientul află suma maximă pe care o poate împrumuta, rata lunară, DAE (şi costurile incluse în aceasta), perioada creditului, prima de asigurare,suma totală de rambursat şi graficul de rambursare. Clienţii care doresc să continue procesul vor fi contactaţi de către un consultant ING pentru stabilirea paşilor următori.

Pre-aprobarea financiară este o etapă importantă în procesul achiziţiei unei locuinţe şi este menită să ofere predictibilitate clienţilor. Cu toate acestea, nu trebuie confundată cu aprobarea finală a creditului ipotecar, care constă în răspunsul băncii şi cu privire la acceptarea imobilul ales ca garanţie pentru creditul ipotecar, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9429
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6098
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8066
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.5597

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro