ING Bank România a acordat un credit de 8,5 milioane euro grupului industrial român Promateris

G.U.
Bănci-Asigurări / 3 mai

ING Bank România a acordat un credit de 8,5 milioane euro grupului industrial român Promateris

ING Bank România a acordat un credit de 8,5 milioane de euro (42 milioane de lei) grupului industrial român Promateris, pentru dezvoltarea capacităţii de producţie de ambalaje din materiale biodegradabile şi compostabile, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Promateris, lider pe segmentul de ambalaje compostabile în Europa Centrală şi de Est, intenţionează să achiziţioneze noi echipamente de ultimă generaţie şi să construiască o platformă industrială. Aceasta va fi destinată producţiei şi distribuţiei de ambalaje cu amprentă redusă de carbon.

"Plasarea sustenabilităţii în centrul întregii strategii ING arată responsabilitatea noastră asumată de a defini noi moduri de a face afaceri, ce aliniază creşterea economică cu reducerea amprentei de carbon şi un impact pozitiv asupra mediului şi societăţii.

Ne bucurăm să fim alături de Promateris, o companie românească fondată încă din anul 1957, care a făcut tranziţia de la plastic la materiale regenerabile, devenind un jucător de top în furnizarea de soluţii pentru economia circulară la nivel european.

Relaţia dintre ING şi Promateris a început în urmă cu şapte ani, iar în 2016 i-am susţinut printr-o finanţare pentru achiziţia fabricii de la Buftea, într-un spaţiu de 12.000 mp. În continuare, susţinem progresul companiei în direcţia sustenabilităţii şi a inovaţiei, prin construcţia unei platforme industriale şi achiziţia de noi echipamente performante.", a explicat Serge Offers, Head of Business Banking, ING Bank România.

Potrivit sursei citate, produsele realizate de Promateris la fabrica din Buftea sunt distribuite prin lanţuri moderne de retail şi importante magazine de bricolaj. Grupul Promateris include şi compania Biodeck, specializată în distribuţia de ambalaje compostabile şi din materiale reciclate.

"Astăzi, Promateris se află într-o etapă unică de dezvoltare - suntem lider în regiunea Europei Centrale şi de Est şi ne dorim să continuăm consolidarea poziţiei de lider în producţia de ambalaje cu amprentă redusă de carbon. Sustenabilitatea stă la baza dezvoltării afacerilor Promateris şi în anii ce urmează. De mai bine de cinci ani ne-am reorientat eforturile către furnizarea de valoare adăugată clienţilor noştri, precum şi în direcţia creării de oportunităţi pentru toţi partenerii şi angajaţii noştri. De asemenea, ne-am implicat şi continuăm să ne implicăm în comunităţile locale prin acţiuni sociale şi de mediu şi prin îmbunătăţirea lanţurilor noastre de aprovizionare. Planurile noastre de viitor includ dezvoltarea unei platforme industriale care să ofere soluţii la poluarea cauzată de ambalajele tradiţionale", a declarat Tudor Georgescu, CEO Promateris.

Compania Promateris este listată la Bursa de Valori Bucureşti. În anul 2021 a avut o cifră de afaceri consolidată de 187,3 milioane de lei, în creştere cu 61% faţă de anul precedent. Grupul a înregistrat un EBITDA consolidat de peste 30 milioane de lei, cu 129% mai mult faţă de 2020. Totodată, compania a înregistrat un profit net de 18,3 milioane de lei, în creştere cu 393% faţă de 2020.

Apanova
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

24 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9471
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6905
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8974
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7699
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.6173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Centro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro