INS:Afacerile din comerţ s-au majorat cu aproape 29% în primul semestru din 2022

S.B.
Miscellanea / 18 august

Afacerile din comerţ s-au majorat cu aproape 29% în primul semestru din 2022

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, s-a majorat, în termeni nominali, cu 28,7% pe serie brută, în primele şase luni ale acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate joi, informează Agerpres.

Avansul afacerilor din comerţ a fost generat de creşterile consemnate în comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+66,5%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+60,2%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+41,6%), comerţul cu ridicata nespecializat (+22,8%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+16%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+15,6%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+15,2%) şi comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+10%).

Pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, afacerile din comerţ au crescut, în termeni nominali, cu 27,7%.

În luna iunie, comparativ cu mai 2022, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, serie brută, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 1,1%, datorită creşterii cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+38,5%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+10,6%) şi din comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+0,1%).

Scăderi s-au înregistrat, în iunie, în comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-8,5%), comerţul cu ridicata nespecializat (-3,1%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-1,6%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-1,0%) şi în comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-0,5%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2022, comparativ cu luna precedentă, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 0,7%.

Faţă de iunie 2021, cifra de afaceri din comerţ, serie brută, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 25,8%, datorită creşterii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+129,3%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+63,2%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+23,8%), comerţul cu ridicata nespecializat (+20,1%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+18%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+16,1%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+8,8%) şi comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+8%).

Pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2022, comparativ cu luna iunie 2021, cifra de afaceri din comerţ a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 25,1%.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. In orașul în care stau un oras de 60 de mii de locuitori,la ora prânzului trotuarele sunt aproape goale iar mașinile sunt bară la bară,unde lucrează oamenii ăia?la ora 12 ar trebui să fie la lucru,ceva nu e in regulă aici,cred ca evaziunea de care a vorbit șeful ANAF e mult mult mai mare, deși habar nu am cu ce se ocupă oamenii ăștia,ar fi interesant de aflat

    1. Ar fi interesant, dar cine sa investigheze?... Probabil lucreaza sezonieri prin strainatate si cand vin in tara se plimba cu masinutile.

    Acest 29% crestere in termeni nominali reflecta inflatia reala, nu acel 15% scos din "cosul magic".

    Daca preturile au crescut cu 50 la suta (nu 15 la suta -rata inflatiei) si comertul a crescut cu 29 la suta, isemna ca in termeni reali aceta a scazut cu 21 la suta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9186
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6835
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9766
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7021
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.0437

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro