INS: Creşteri pe linie a cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate întreprinderilor

F.D.
Miscellanea / 18 noiembrie 2022

Creşteri pe linie a cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate întreprinderilor

Toate activităţile prestate ca servicii de piaţă pentru întreprinderi au contribuit la creşterea cifrei de afaceri pe acest segment cu 27,9%, în primele nouă luni din 2022, comparativ cu intervalul similar din anul anterior, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate vineri, potrivit Agerpres.

La sfârşitul lunii septembrie a acestui an, în termeni nominali, cifra de afaceri s-a majorat în: activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+43%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+29,4%), activităţile de transporturi (+25,6%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+17,8%) şi activităţile de comunicaţii (+9,6%).

Totodată, în primele nouă luni din 2022, faţă de aceeaşi perioadă din 2021, afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, au crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 27%.

Potrivit sursei citate, raportat la septembrie 2021, în septembrie 2022 cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate întreprinderilor, ca serie brută, s-a majorat cu 31,2%, datorită activităţilor de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+37,9%), altor servicii furnizate în principal întreprinderilor (+35,3%), activităţilor de transporturi (+29,9%), activităţilor de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+13,7%) şi activităţilor de comunicaţii (+10,5%).

În acelaşi interval, ca serie ajustată, afacerile din serviciile de piaţă au crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 31,9%.

De asemenea, la nivel comparativ septembrie 2022 vs august 2022, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a înregistrat un salt de 5,8%, ca serie brută, respectiv cu 2,3%, ca serie ajustată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro