INS: Industria prelucrătoare a înregistrat o creştere de 3% a numărului de comenzi noi, în primele patru luni ale anului

F.D.
Macroeconomie / 17 iunie

INS: Industria prelucrătoare a înregistrat o creştere de 3% a numărului de comenzi noi, în primele patru luni ale anului

Volumul comenzilor noi în industria prelucrătoare a înregistrat o creştere de 3%, în primele patru luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară din 2023, arată datele publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS), relatează Agerpres.

Potrivit statisticii oficiale, în intervalul 1 ianuarie - 30 aprilie 2024, în marja creşterii numărului de comenzi noi, au fost consemnate rezultate pozitive în industria bunurilor de capital (+7,9%). Pe de altă parte, scăderi au fost raportate în: industria bunurilor de uz curent (-4,6%), industria bunurilor intermediare (-3,3%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-1,6%).

Raportat la aprilie 2023, în aprilie anul curent, comenzile noi din industria prelucrătoare s-au majorat, în termeni nominali, cu 8,5%, datorită activităţilor din: industria bunurilor intermediare (+9,9%), industria bunurilor de capital (+9,6%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+2,5%). În schimb, industria bunurilor de uz curent a scăzut cu 3,1%.

De asemenea, de la lună la lună (aprilie vs martie 2024), numărul de comenzi noi din industria prelucrătoare s-a diminuat cu 3,6%, ca urmare a scăderilor înregistrate în: industria bunurilor de uz curent (-8,8%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-7,2%) şi în industria bunurilor de capital (-5,1%).

Pe creştere a fost doar industria bunurilor intermediare, cu un salt de 1%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9681
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5404
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1141
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9215
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0678

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb