INS:Managerii estimează creştere moderată a activităţii în industria prelucrătoare, construcţii şi comerţul cu amănuntul

G.U.
Macroeconomie / 26 februarie

Managerii estimează creştere moderată a activităţii în industria prelucrătoare, construcţii şi comerţul cu amănuntul

Managerii estimează creştere moderată a activităţii în industria prelucrătoare, construcţii şi comerţul cu amănuntul, potrivit documentului intitulat "Tendinţe în evoluţia activităţii economice în perioada februarie - aprilie 2021", publicat astăzi de Institutul Naţional de Statistică, transmite Agerpres.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna februarie 2021, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +9%). Dintre activităţile care vor înregistra cele mai mari creşteri se află cele de fabricare a autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor şi cele de fabricare a altor produse din minerale nemetalice (solduri conjuncturale +32%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -2% pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +10%), notează sursa citată.

Potrivit estimărilor din luna februarie 2021, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +12%). Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +4%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creştere moderată a acestora (sold conjunctural +14%).

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creştere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +11%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere (sold conjunctural +20%), informează Agerpres.

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%).

Managerii societăţilor comerciale estimează creştere moderată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +14%).

Conform estimărilor din luna februarie 2021, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte scădere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural -13%). În sectorul de servicii se estimează scădere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -11%). Totodată, conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de scădere moderată (sold conjunctural -9%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9261
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0937
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4797
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6851
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.3486

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro