INS:Numărul mediu de salariaţi din domeniul economic a crescut cu 1% în 2018

I.A.M.
Miscellanea /

Numărul mediu de salariaţi din domeniul economic a crescut cu 1% în 2018

În anul 2018, numărul mediu de salariaţi din totalul firmelor active din domeniul economic (industrie, construcţii, comerţ şi servicii de piaţă) a crescut cu 1%, faţă de anul 2017, în condiţiile în care numărul total de firme active a avansat cu 4,2%, potrivit datelor transmise, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Numărul mediu de salariaţi din totalul întreprinderilor active din domeniul economic (industrie, construcţii, comerţ şi servicii de piaţă) a crescut cu 1%, în 2018 faţă de 2017, până la 4,12 milioane. Numărul total de firme active a crescut cu 4,2%, până la 547.568.

Firmele din zona serviciilor de piaţă au deţinut cea mai mare pondere în ceea ce priveşte numărul mediu de salariaţi (36,1%), urmate de cele din industrie (33,6%).

Mărimea medie a unei întreprinderi din industrie a fost de circa 24 salariaţi, în timp ce în comerţ a fost de circa 5,2 salariaţi.

"Comparativ cu anul 2017 numărul total de întreprinderi active din domeniul economic (industrie, construcţii, comerţ şi servicii de piaţă) a crescut cu 4,2%. La sfârşitul anului 2018, sectorul industrie însuma 57756 întreprinderi, respectiv 10,5% din totalul întreprinderilor active din domeniul economic (industrie, construcţii, comerţ şi servicii de piaţă). Cea mai mare pondere a fost deţinută de întreprinderile active din cadrul sectorului Servicii de piaţă, respectiv 47,7%", se arată în raport.

Structura investiţiilor brute în cadrul sectoarelor de activitate economică se prezintă astfel: industrie 38,2%, servicii de piaţă 32,8%, construcţii 14,9%, comerţ 14,1%.

"În ceea ce priveşte cifra de afaceri, ponderea cea mai mare a fost deţinută de întreprinderile cu activitate principală de comerţ (40,1%), întreprinderile din construcţii deţinând numai 5,9%", se arată în raport.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS