INS: Preţurile producţiei industriale au crescut cu 0,3% în mai 2011

Ziarul BURSA #Companii / 5 iulie 2011

Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au înregistrat în mai 2011 o scădere cu 0,3% comparativ cu luna precedentă şi o creştere cu 8% faţă de luna cores-punzătoare din anul 2010, informează Institutul Naţional de Statistică.

După destinaţie, în mai, preţurile producţiei industriale pentru piaţa internă s-au situat la acelaşi nivel cu cele din luna anterioară, iar preţurile producţiei industriale pentru piaţa externă au înregistrat scăderi cu 1%.

Pe secţiuni (sectoare de activitate) au fost observate creşteri de preţ comparativ cu aprilie în industria extractivă (plus 0,4%), la distribuţia apei; salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare (plus 0,2%), la producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (plus 0,1%). Scăderi de preţuri s-au înregistrat în industria prelucrătoare (minus 0,4%).

Pe marile grupe industriale se constată creşteri de preţuri în industria bunurilor de uz curent (plus 0,5%). Preţurile au scăzut în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (minus 1,5%), în industria energetică (minus 1,1%) şi industria bunurilor de capital (minus 0,2%).

Comparativ cu aceeaşi lună din 2010, în mai preţurile producţiei indus-triale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au înregistrat o creştere cu 8% faţă de luna corespunzătoare din anul 2010.

Pe secţiuni (sectoare de activitate) s-au remarcat creşteri de preţuri în industria prelucrătoare (plus 8,9%), la dis-tribuţia apei; salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare (plus 8,5%), în industria extractivă (plus 4,2%), la producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (plus 3,7%).

Pe marile grupe industriale, creşteri semnificative de preţuri se remarcă la produsele din industria bunurilor intermediare (plus 10,2%) şi industria energetică (plus 8,7%). Sub nivelul înregistrat pe total s-au situat produsele din industria bunurilor de capital (plus 3,7%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (minus 1,1%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro