Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

INS:România are o creştere economică de 3%

I.L.M.
Miscellanea /

România are o creştere economică de 3%

Produsul Intern Brut a înregistrat un avans de 3% în al treilea trimestru al acestui an, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor intermediare publicate joi, de Institutul Naţional de Statistică.

Valoarea estimată a PIB-ului pentru acest trimestru s-a ridicat la 286,992 de miliarde, iar în primele 9 luni, valoarea estimată a fost de 727,183 de miliarde, în creştere cu 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

La creşterea PIB-ului au contribuit, finanţările provenite din economie comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, transport şi depozitare, hoteluri şi restaurante. Acestea au crescut 0,9% din PIB, valoare în creştere faţă de anul trecut, cu 5%.

O altă contribuţie importantă au avut-o construcţiile, cu 0,6%, cu o pondere în formarea PIB-ului de 4,2%, în creştere cu 16,6%. Impozitele nete pe produs au înregistrat o creştere a volumului lor de 109,5%. Totodată, au contribuit şi activităţile profesionale, ştiinţifice şi tehnice; activităţile de servicii administrative şi activităţile de servicii suport cu o pondere de 7,4% din PIB.

Un impact negativ la creşterea PIB au avut: industria, care a scăzut cu 0,2%, agricultura, silvicultura şi pescuitul , reduse cu 0,1%.

La începutul acestei luni Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză a revizuit negativ estimările privind creşterea economică pentru anul 2019, la 4%, mai mică faţă de estimarea iniţială, de 5,5%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS