INS:Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut anul trecut, ca serie brută, cu 4,4%, faţă de 2021

S.B.
Miscellanea / 6 februarie

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut anul trecut, ca serie brută, cu 4,4%, faţă de 2021

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în 2022, faţă de anul 2021, ca serie brută, cu 4,4%, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică, informează news.ro.

"Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1.I-31.XII.2022, comparativ cu perioada 1.I-31.XII.2021, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 4,4%, datorită creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+9,6%), vânzărilor de produse nealimentare (+4,5%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,4%)", arată datele INS.

DECEMBRIE 2022 COMPARATIV CU NOIEMBRIE 2022

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna decembrie 2022, comparativ cu luna precedentă, a crescut, pe ansamblu, cu 7,5%, datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+17,9%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,8%) şi la vânzările de produse nealimentare (+2,2%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, pe ansamblu, în luna decembrie 2022, comparativ cu luna precedentă, cu 1,4%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+7,7%) şi la vânzările de produse nealimentare (+1%).

Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 0,4%.

DECEMBRIE 2022 COMPARATIV CU DECEMBRIE 2021

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna decembrie 2022, comparativ cu luna decembrie 2021, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 3,6%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+11,9%) şi la vânzările de produse nealimentare (+4,2%).

Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 1,1%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2022, comparativ cu luna decembrie 2021, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 3,8%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+13,6%) şi la vânzările de produse nealimentare (+6,5%).

Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 1,3%.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. Ajustat la inflația de 15% medie, rezulta comerțul e minus la greu...și așa va fi multi ani dacă continuam sa ne împrumutăm cu 1.5 milioane lei / minut pt salarii nemeritate și pensii speciale.

  1. e in volum, cresterea. ce draq, aveam pretentii de la cititorii unui ziar asa quality [am fost sarcastic, nu?]

  Este un dezastru national aceasta statistica.

  In domeniul alimentar, vanzarile cu amanuntul au crescut cu doar 1.4% in timp ce INS ne spune ca inflatia in acest domeniu este de peste 25-30%. Toate sticlele de vin cat de cat bun au ajuns minim 25 lei / litru desi in 2021 mai puteai sa cumperi si cu 15 lei. 

  Iar in domeniul transportului, vanzarile au crescut doar cu 9.6% desi inflatia in acest sector este de cel putin 35-40%. 

  Este cel mai rau raport economic din ultima vreme. Este efectul sanctiunilor tampite ale UE care au ranit mult mai mult decat pe rusi. Rusii vor avea crestere economica in 2023, spune FMI-ul de la Washington. Iar romanii mananca cu 25% mai putin ca in 2021 si se plimba mai putin ca inainte. Este cu adevarat un dezastru economic european. 

  1. cum ar spune astia pr g4, cum mai e pe la tiraspol? sticla de votca ce pufoaica cat mai costa, sau a dat inflatia si pe acolo?

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
BURSA
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5463
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9573
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6256
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.4390

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro