INSP:Până în 4 aprilie, s-au confirmat 670 de cazuri de infectare cu varianta britanică a SARS-COV-2

S.B.
Miscellanea / 08 aprilie

Până în 4 aprilie, s-au confirmat 670 de cazuri de infectare cu varianta britanică a SARS-COV-2

Centrul de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP a anunţat că, până în 4 aprilie, au fost confirmate 670 de cazuri de infectare cu varianta britanică a SARS-COV-2, patru cu cea sud-africană şi două cu cea braziliană, informează news.ro.

Rata de confirmare cu VOC (variante care provoacă îngrijorare) a fost de 57,4%. Totodată, au fost înregistrate 27 de decese la persoane confirmate cu astfel de variante de coronavirus, toate la pacienţi la care s-a depistat varianta britanică.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a anunţat, joi, într-o informare privind cazurile confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), că până în 4 aprilie au fost raportate la INSP-CNSCBT 1.178 de secvenţieri.

Aceste rezultate au fost raportate de cinci laboratoare: INCDMM "Cantacuzino", INBI "Prof. Dr. Matei Balş", MedLife, Universitatea "Ştefan cel Mare" Suceava, Institutul de Virusologie "Ştefan S. Nicolau".

Astfel, au fost confirmate 676 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care 670 de cazuri cu varianta britanică (B.1.1.7), patru cu varianta sud-africană (B.1.351) şi două cu cea braziliană (P.1).

"Cazul nou confirmat cu varianta sud-africană B.1.351 este o femeie în vârstă de 69 de ani, având judeţ de infectare Vâlcea. Nu a fost identificată nicio legătură epidemiologică", au precizat reprezentanţii CNSCBT.

Sursa citată a amintit că unul din cazurile având judeţ de infectare Suceava a fost confirmat cu linia genetică B.1.1.7 la care a fost depistată mutaţia E484K.

"Mutaţia E484K nu reprezintă ea însăşi o nouă variantă, ci este o mutaţie care a fost identificată iniţial la varianta sud-africană (B.1.351), apoi braziliană B.1.1.28 (diferită de VOC B.1.351) şi, mai recent, la cea britanică (B.1.1.7). Mutaţia se află în proteina spike şi pare să aibă un impact asupra răspunsului imun al organismului şi, posibil, asupra eficacităţii vaccinale, în sensul scăderii acesteia", a explicat CNSCBT.

Până în 4 aprilie, rata de confirmare cu VOC a fost de 57,4%.

De asemenea, au fost înregistrate 27 de decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), toate la persoane confirmate cu varianta britanică B.1.1.7.

Pe judeţe, cele mai multe cazuri confirmate cu varianta britanică au fost în Bucureşti - 269, urmat de judeţele Timiş - 75, Suceava - 66, Cluj - 42, Iaşi - 39, Ilfov - 31.

Numărul judeţeler care nu au raportat cazuri confirmate cu variante care provoacă îngrijorare a scăzut la şase, potrivit news.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

13 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9225
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1367
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4720
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6963
Gram de aur (XAU)Gram de aur229.6754

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro