Inspectorii ANAF-Antifraudă şi ANSVSA controlează comerţul de legume-fructe

G.D.
Miscellanea / 23 iunie

Inspectorii ANAF-Antifraudă şi ANSVSA controlează comerţul de legume-fructe

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, din cadrul ANAF, şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor au declanşat o acţiune comună de control a activităţii de comercializare en-gros a legumelor, fructelor şi produselor agroalimentare în 17 centre comerciale şi puncte de desfacere dedicate din Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Dâmboviţa, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, 130 inspectori antifraudă fiscală împreună cu 120 inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor controlează modul în care operatorii economici respectă legislaţia specifică.

Principalele aspecte vizate de acţiunea de control a inspectorilor ANSVSA sunt cele privind cerinţele de trasabilitate şi procedurile prin care operatorul poate identifica cu exactitate persoana fizică sau juridică de la care s-a aprovizionat şi persoana juridică către care a livrat produsele pe care le comercializează.

În timpul controalelor se prelevează probe pentru determinarea prezenţei sau a depăşirii limitelor admise pentru reziduurile de pesticide. Probele prelevate vor fi analizate în laboratoarele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din Bucureşti şi Constanţa.

Pentru prevenirea şi combaterea fraudei fiscale şi vamale, inspectorii antifraudă verifică în detaliu toate etapele ciclului de comercializare en-gros a legumelor, fructelor şi produselor agroalimentare, cu precădere în legătură cu legalitatea achiziţiilor intracomunitare şi importurilor, corectitudinea actelor de provenienţă şi de însoţire a produselor şi corespondenţa cu realitatea a facturilor de achiziţie şi de vânzare, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9454
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9466
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7525
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.3032

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro