Inspectorii vamali au confiscat jucării contrafăcute

D.F.
Miscellanea /

Inspectorii vamali au confiscat jucării contrafăcute

Inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanţa sud au confiscat jucării în valoare de 106.000 de euro, aduse din China, susceptibile de a fi contrafăcute, potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale a Vămilor.

Este vorba despre 7.663 bucăţi puzzle din lemn şi jucării diverse (maşinuţe cu R/C, păpuşi, trenuleţ din plastic, figurine din pluş ce reprezintă personaje desene animate), mărfuri susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mărcile Thomas & Friends, My Little Pony, Disney Frozen, Donald Duck, Mickey Mouse, Cars, Marvel, Spider Man, Super Gero, Ben 10, Hello Kitty, Ferrari.

Acestea au fost reţinute ca urmare a unui control fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, care aveau ca destinaţie o societate comercială cu sediul în Voluntari, judeţul Ilfov.

Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunului original, este de aproximativ 106.000 euro.

Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS