Instanţa a respins contestaţia FP privind majorarea capitalul companiei Aeroporturi Bucureşti

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 26 mai

Instanţa a respins contestaţia FP privind majorarea capitalul companiei Aeroporturi Bucureşti

Tribunalul Ilfov a respins, ca neîntemeiată, solicitarea Fondului Proprietatea (FP) de anulare a hotărârii acţionarilor Aeroporturi Bucureşti privind majorarea capitalului social al companiei prin aportul în natură al statului cu valoarea terenului din interiorul Aeroportului Băneasa, conform unui anunţ făcut ieri de Franklin Templeton, administratorul FP, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Precizăm că decizia instanţei nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Administratorul Fondului precizează că intenţionează să exercite dreptul de a formula apel împotriva deciziei instanţei", se mai arată în comunicat.

În acest moment, efectele majorării sunt suspendate ca urmare a deciziei Curţii de Apel Bucureşti din ianuarie anul trecut, până la soluţionarea definitivă a cererii de anulare a hotărârii adunării extraordinare din octombrie 2021.

Atunci, Statul Român, ca acţionar majoritar al Aeroporturi Bucureşti, a decis majorarea capitalului social al companiei, de la 143,77 milioane de lei la 4,91 miliarde de lei prin aport în natură, respectiv terenul Aeroportului Băneasa. Dar Franklin Templeton a contestat evaluarea actuală a terenului, de 3,8 miliarde de lei care este de 11 ori mai mare decât evaluarea anterioară de 336 milioane de lei.

Johan Meyer, CEO-ul Franklin Templeton Bucureşti şi managerul de portofoliu al FP, declara în toamna anului 2021: "Fondul Proprietatea este extrem de nemulţumit de cel mai recent raport de evaluare pentru terenul aeroportului Băneasa, care a fost realizat într-o manieră evident neprofesionistă şi include multe erori fundamentale, ceea ce a determinat Fondul să conteste concluziile sale. Această abordare defectuoasă a dus la o supraestimare masivă a valorii terenului de 3,8 miliarde de lei, o valoare care este de 11 ori mai mare decât evaluarea aprobată anterior".

Fondul Proprietatea deţine 20% din Aeroporturi Bucureşti, restul fiind în proprietatea Ministerului Transporturilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9578
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6350
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1130
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7669
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.6639

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro