Instanţa anulează o amenda pe care ASF-ul i-a aplicat-o Aninei Radu

A.I.
Piaţa de Capital / 14 iunie

Instanţa anulează o amenda pe care ASF-ul i-a aplicat-o Aninei Radu

Sancţiunea, în valoare de 60.000 de lei, fusese aplicată fostului membru al board-ului SIF5 în perioada în care grupul coordonat de SIF1 făcea presiuni pentru preluarea conducerii societăţii

Hotărârea instanţei poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile

Instanţa a anulat amenda de 60.000 de lei pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a aplicat-o în urmă cu aproape doi ani Aninei Radu, care pe atunci era membru al Consiliului de Administraţie al SIF Oltenia (SIF5), conform informaţiilor disponibile pe portalul instanţelor de judecată.

Decizia magistraţilor nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

În luna iulie a anului 2020, supraveghetorul pieţei a amendat-o pe Anina Radu, alături de Tudor Ciurezu, Nicolae Stoian şi Carmen Popa, toţi membri ai board-ului societăţii din Craiova, deoarece, prin conduita avută, au făcut în aşa fel încât solicitările SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), precum şi Certinvest, în care li se cerea revocarea, să nu fie introduse pe ordinea de zi la AGA din 28 aprilie, conform ASF.

Cei patru administratori se abţinuseră de la deliberările privind solicitările de completare a ordinii de zi, ceea ce a condus la respingerea cererilor, neîntrunindu-se astfel majoritatea prevăzută de lege şi de reglementările interne.

La finele lunii mai a acestui an, Curtea de Apel Bucureşti a dispus o soluţie favorabilă Autorităţii de Supraveghere Financiară în contradictoriu cu Stoian Nicolae, care cerea suspendarea unei decizii a ASF-ului din noiembrie 2020, prin care supraveghetorul pieţei îl amendase cu 130.000 de lei pentru că nu convocase adunarea acţionarilor SIF5, la cererea SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4). Nici în acest caz hotărârea instanţei nu este definitivă.

În toamna anului 2020, SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, laolaltă cu un grup de fonduri de investiţii finanţate în diferite proporţii chiar de cele două SIF-uri, au reuşit să preia conducerea SIF Oltenia. Cu toate că board-ul SIF5 a reclamat acţiunea concertată şi depăşirea pragului de 5% pe atunci în vigoare, ASF a susţinut că din propriile analize nu reiese o astfel de concluzie. Ulterior, Ciprian Copariu, fostul director al direcţiei emitenţi, tranzacţii şi abuz de piaţă din ASF, a fost angajat chiar la SIF Oltenia.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Super.

    Asta arata ca ASF-ul nu a avut dreptate in privinta concertarii.

    Copariu la brutarie. 

    1. Asta arata cât de pastilat esti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

10 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9132
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0576
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.1595

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro