Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Intel a lansat primul său procesor care utilizează inteligenţa artificială

V.V.
Internaţional /

Intel a lansat primul său procesor care utilizează inteligenţa artificială

Intel a lansat marţi primul său procesor care utilizează inteligenţa artificială, acesta fiind destinat centrelor mari de computere, transmite Reuters.

Cipul, dezvoltat la un centru Intel din Haifa, Israel, este cunoscut ca Nervana NNP-T sau Springhill şi este bazat pe un procesor Ice Lake de 10 nanometri care îi va permite să reziste la un volum mare de date folosind un nivel scăzut de energie.

Intel a anunţat că primul său produs de inteligenţă artificială survine în urma unor investiţii de peste 120 de milioane de dolari în trei startup-uri din Israel cu operaţiuni în acest domeniu.

"Pentru a ajunge în viitor la o situaţie de "inteligenţă artificială omniprezentă", trebuie să putem asigura generarea unei cantităţi uriaşe de date şi ca organizaţiile să fie echipate cu ceea ce au nevoie pentru a utiliza datele respective şi să le proceseze acolo unde sunt colectate", a declarat Naveen Rao, director general al grupului pentru produse de inteligenţă artificiale al Intel.

Noul cip va ajuta procesoarele Intel Xeon utilizate de companiile mari, în condiţiile creşterii nevoii pentru calcule complicate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS