Intesa Sanpaolo Bank câştigă licitaţia pentru finanţarea proiectului de transport public verde în Bucureşti

A.F.
Bănci-Asigurări / 22 mai

Intesa Sanpaolo Bank câştigă licitaţia pentru finanţarea proiectului de transport public verde în Bucureşti

Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo, a fost selectată de Primăria Municipiului Bucureşti, în urma unei licitaţii pentru contractarea unui împrumut de 150 de milioane de lei, având drept scop finanţarea mai multor investiţii publice, conform unui comunicat remis redacţiei..

Conform comunicatului, cCreditul se încadrează în categoria finanţărilor verzi şi va fi folosit pentru cofinanţarea proiectului "Achiziţionare mijloace de transport mai puţin poluante necesare îmbunătăţirii transportului public de călători în Municipiul Bucureşti", ce face parte dintr-o serie de investiţii publice vitale pentru oraş, cu un accent deosebit pe mobilitatea urbană şi reducerea impactului asupra mediului. Fondurile acordate vor fi utilizate pentru achiziţionarea a 100 de troleibuze cu autonomie, un pas important către modernizarea şi îmbunătăţirea infrastructurii de transport public a oraşului.

"Susţinem Primaria Capitalei în aceasta iniţiativă de îmbunătăţire a calităţii transportului public şi de reducere a impactului asupra mediului în Bucureşti. Suntem convinşi că acest proiect va aduce beneficii semnificative şi va contribui la consolidarea infrastructurii locale şi la creşterea calităţii vieţii pentru locuitorii Capitalei." a declarat Vlad Ponta, Director General Adjunct si Şeful Diviziei Corporate a Intesa Sanpaolo Bank România.

"Sunt încântat de deschiderea sectorului bancar de a colabora cu PMB, o dovadă în plus a faptului că investiţiile noastre au destinaţia potrivită. Mulţumesc Intesa Sanpaolo Bank şi apreciez interesul arătat pentru finanţarea celor 100 de troleibuze, achiziţie deosebit de importantă pentru oraş şi cetăţeni, având în vedere că mijloacele de transport achiziţionate sunt nepoluante şi mai mult de jumătate din parcul STB trebuie modernizat.

PMB îşi doreşte ca în viitorul apropiat să investească şi mai mult în domeniul mobilităţii, ca urmare, implicarea sectorului bancar reprezintă un factor esenţial", a declarat Nicuşor Dan, Primarul General al Municipiului Bucureşti.

Creditul a fost acordat pe o perioadă de 10 ani, oferind Primăriei Municipiului Bucureşti resursele financiare necesare pentru a-şi îndeplini obiectivele de dezvoltare urbană durabilă. Prin intermediul acestei finanţări se va implementa "Programul privind îmbunătăţirea calităţii aerului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puţin poluante în transportul public local de persoane".

Intesa Sanpaolo Bank România rămâne constantă în angajamentul său ferm pentru sprijinirea iniţiativelor de dezvoltare sustenabilă şi în colaborarea cu autorităţile locale pentru crearea unui spaţiu urban mai curat, mai eficient şi mai prietenos cu mediul înconjurător.

Grupul Intesa Sanpaolo este conştient de impactul semnificativ pe care îl are la nivel global asupra contextului social şi de mediu în care îşi desfăşoară activitatea, acordând o atenţie deosebită provocărilor şi aspectelor ESG (Mediu, Social, Guvernanţă) şi sprijinind instituţiile publice sau private care fac eforturi în direcţia dezvoltării durabile. De altfel, topul, realizat anual de compania de cercetare Institutional Investor, a desemnat şi anul trecut, pentru al patrulea an, Grupul Intesa Sanpaolo, drept grupul financiar cu cel mai bun program ESG (Environmental, Social, Governance) în rândul băncilor europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9733
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6060
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3222
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9707
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.2170

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb