Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

ÎNTR-UN DOSAR PENTRU SPĂLARE DE BANI, George Scutaru şi Dan Motreanu, achitaţi de ICCJ

D.I.
Anticorupţie /

George Scutaru şi Dan Motreanu, achitaţi de ICCJ

Fostul preşedinte al PNL Buzău şi fost consilier prezidenţial, George Scutaru, şi fostul deputat PNL Dan Motreanu au fost achitaţi în dosarul în care au fost judecaţi pentru spălare de bani, fiind acuzaţi că au primit 170.000 de euro, respectiv 250.000 de euro pentru finanţarea campaniilor electorale din 2008 ale candidaţilor PNL la alegerile locale şi parlamentare.

Şi Ana Maria Schaer, administrator al unei societăţi comerciale, cea de-a treia persoană inculpată în acest dosar, a fost achitată, printr-o decizie definitivă luată luni de instanţa supremă.

"Respinge, ca nefondat, apelul formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr.384 din data de 25 iunie 2018 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală, în dosarul nr. 3517/1/2015, privind pe inculpaţii Scutaru George-Adrian, Motreanu Dan-Ştefan şi Schaer Ana-Maria", a transmis, luni instanţa supremă.

Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea apelului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie rămân în sarcina statului.

"În baza art.275 alin. (6) Cod procedură penală, onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu până la prezentarea apărătorilor aleşi pentru intimaţii inculpaţi, în sumă de câte 217 lei, se suportă din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 10 iunie 2019", a mai transmis instanţa.

În 2018, George Scutaru, fost preşedinte al PNL Buzău şi fost consilier prezidenţial, şi fostul deputat PNL Dan Motreanu au fost achitaţi în dosarul în care au fost judecaţi pentru spălare de bani.

În septembrie 2015, procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată pe fostul consilier prezidenţial pentru securitate naţională George Adrian Scutaru şi pe fostul deputat PNL Dan Motreanu, pentru spălare de bani. Pentru aceeaşi faptă a fost judecată şi Ana Maria Schaer, administrator al unei societăţi comerciale.

Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2008, Cristinel Bîgiu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, denunţător în acest dosar, a pretins de la o persoană aproximativ un milion de euro, cu titlu de mită, pentru a-l pune în posesia unor terenuri aflate în municipiul Buzău.

Din suma pretinsă, Bîgiu a primit 700.000 de euro, din care le-ar fi dat lui George Scutaru şi Dan Motreanu sumele de 170.000 de euro, respectiv 250.000 de euro, conform unei înţelegeri anterioare, pentru finanţarea campaniilor electorale din 2008 ale candidaţilor PNL la alegerile locale şi parlamentare din acel an, susţineau procurorii DNA.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Dragnea a pierdut alegerile, si s-a dus la puscarie, Motreanu a castigat alegerile si se duce albit in Parlamentul European alaturi de preacinstitii Falca si Blaga.

  Mazare pesedistul adus de urgenta la zdup iar Puiu Popoviciu, Alina Bica si Elena Udrea fac ce vor muscii lor unde vor muschii lor cu TOTI banii intacti. 

  Asta este justitia noastra de doi lei platita cu o mie . 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Pe Dragnea l-au bagat la zdup pentru un prejudiciu de o suta de ori mai mic decat au spalat astia bani. Adica vine denuntatorul si spune cui a dat banii, si ICCJ zice "eu nu vad nimic ilegal". La Dragnea, a venit denuntatorul si a zis ceva, iar ICCJ a decis "la inchisoare, imi ajung dovezile". La Orban, a venit denuntatorul, a zis ca Orban i-a cerut sa ii finanteze campania, au fost si interceptari, iar ICCJ a decis "nu vad nicio proba".

  Cum de mai rabda poporul aista o asemenea neleguire pe post de justitie? Iesi in strada popor, pune mana pe lopeti si furci si trage-i in teapa pe magistrati si pe securistii care ii manevreaza. Dupa ce faci asta, te poti duce sa votezi. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS