ÎNTRE 12 NOIEMBRIE ŞI 16 DECEMBRIEFP îşi va răscumpăra 165 milioane de titluri, la preţul 1,39 lei/acţiune

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 noiembrie 2020

Precedentele două oferte din acest an, realizate la acelaşi preţ, au fost suprasubscrise de peste 15 ori

Fondului Proprietatea (FP) îşi va răscumpăra printr-o ofertă publică, între 12 noiembrie şi 16 decembrie, 165 milioane de titluri proprii (atât sub formă de acţiuni cât şi de GDR-uri), la un preţ de 1,39 lei/acţiune, în urma avizului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) în acest sens, se arată într-un raport al supraveghetorului pieţei remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este acelaşi preţ la care FP a realizat cele două oferte derulate în acest an. Ultima, prin care fondul şi-a răscumpărat 220 de milioane de titluri, a fost realizată între 4 august şi 9 septembrie, operaţiunea fiind subscrisă de 15,24 de ori. În cazul celeilalte, derulată între 29 ianuarie şi 13 martie, prin care au fost răscumpărate 200 milioane de titluri, subscrierea a fost de 16,86 de ori.

În cazul Certificatelor Globale de Depozit (GDR-uri), tranzacţionate la Londra, preţul de achiziţie va fi echivalentul în dolari a sumei de 69,5 lei/GDR, similar cu al celor două operaţiuni precedente din acest an.

Răscumpărările de acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti se vor realiza prin Swiss Capital, metoda de alocare fiind pro-rata.

Ofertele fac parte din cel de-al unsprezecelea program de răscumpărare de acţiuni FP, aprobat în luna noiembrie a anului trecut. Atunci, acţionarii Fondului au dat undă verde pentru achiziţia a maxim 800 milioane de titluri proprii, în acest an, la preţuri situate între 0,2 lei şi 2 lei.

Ieri, la ora 15:30, acţiunile FP se tranzacţinau la 1,31 lei, cu 6,1% peste cel la care emitentul îşi va răscumpăra cele 165 milioane de titluri, echivalentul a 2,29% din capitalul fondului.

Programele de răscumpărări realizate de Fondul Proprietatea au drept scop creşterea preţului acţiunii FP pentru reducerea discount-ului dintre cotaţie şi Valoarea Unitară a Activului Net (VUAN) care se situează în prezent la circa 17%, peste obiectivul de 15% avut Franklin Templeton, de administratorul fondului închis de investiţii.

La data de 21 septembrie, Franklin Templeton a anunţat decontarea a 1,7 miliarde de acţiuni ale companiei OMV Petrom, în valoare de 561 milioane de lei, pe care Fondul le-a vândut, în baza ofertei de plasament privat accelerat, lansată pe 15 septembrie.

Valoarea de piaţă a Fondului Proprietatea la BVB este de circa 9,445 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Apanova
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb