Abonament gratuit

ÎNTRE 22 OCTOMBRIE ŞI 4 NOIEMBRIE:SIF Banat-Crişana doreşte să îşi răscumpere 18,77 milioane de acţiuni

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

SIF Banat-Crişana doreşte să îşi răscumpere 18,77 milioane de acţiuni

Titlurile vor fi achiziţionate la un preţ de 2,5 lei/acţiune, cu 4,6% peste cotaţia SIF1 de ieri  

Discount între VUAN şi preţul din piaţă de circa 52%

SIF Banat-Crişana (SIF1) intenţionează să îşi răscumpere, între 22 octombrie şi 4 noiembrie, 18,77 milioane de acţiuni proprii, echivalentul a 3,6275% din capitalul societăţii de investiţii financiare, în condiţiile în care Autoritatea de Supraveghere Financiare (ASF) a aprobat astăzi oferta SIF-ului, se arată într-un raport remis emitent Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Achiziţiile, ce vor fi intermediate de Swiss Capital, se vor realiza la un preţ fix de 2,5 lei/acţiune, cu 4,6% peste cel de la închiderea de ieri a şedinţei de tranzacţionare, de 2,39 lei/unitate, ceea ce ridică valoarea operaţiunii la 46,927 milioane de lei.

După primele şase luni ale anului curent, SIF Banat - Crişana a obţinut un profit net de 107,44 milioane de lei, cu 111,55% mai mare decât cel din aceeaşi perioadă a anului anterior, când SIF1 a raportat un rezultat net de 50,79 milioane de lei.

La finalul lunii septembrie, Valoarea Unitară a Activului Net (VUAN) a SIF-ului era de 4,9745 lei, ceea ce raportat la cotaţia SIF1 de ieri, oferă un discount de tranzacţionare de aproape 52%.

SIF Banat-Crişana are o valoare de piaţă de 1,236 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 10 )

 1. Au zis in AGA ca programul de răscumpărari va diminua discontul fata de VAN , ca asta va fi in interesul actionarilor! O mare minciună... (...) ăștia n-au dat dividende de vreo 10 ani. Vor să scape de micii actionari, de cuponari cu o cheltuiala f mică. Stam și ne uităm că prostii la magariile acestor smecheri

  Succes la rascumparari...Acum 2 ani au reusit sa ia tot la 2.5 vreo 500.000 actiuni....Azi vin cu acelasi pret.

  Deci nici o evolutie la sif 1... 

  Nici macar inflatia pe 2 ani nu o scoti. 

  In rest numai povesti de succes la sif1! Profituri peste profituri... 

  Micul actionar nici randamentul inflatiei pe 2 ani.

  Chiar nu poate face nimeni in tara asta dreptate și să se termine odată cu [...] ăștia de la SIF1? Chiar nu vede nimeni mizeriile astea?

  1. Nu numai ca nu-i opreste nimeni, mai mult ii lasa sa-si exporte mizeria catre toata piata de capital. Este absolut inimaginabil.

  Dl. Dragoi, consiliat de Najib El Lakis au calculat. Hai sa scoatem vreo 45 milioane din tescherea si prostim pe cine om putea.

  Dle Dragoi managementul ala performant pe care il exercitati de vreo 4 ani, se traduce in 50% din valoarea VAN??? 

  Dle Dragoi, aceasta este valoarea justa a SIF1 pe care l-ati adus pe noi culmi de performanta si eficienta?

  Este interesant ca recunoasteti ca ati deturnat 50% din valoarea scriptica a SIF1. Aceasta va fi strategia si in cazul SIF5? 

  1. Greșit. SIF1 nu-și onorează programele de buy-back. Nici nu da dividende. Asa ca nu prea cred ca se fac calcule cu 45 de milioane. Cat despre discount ce se poate spune decât nimic. Ca actionar mic habar n-ai dacă au vreun obiectiv de reducere (asta ca sa ocolesc subiectul creșterii activului). Și toate astea se întâmplă când Franklin Templeton la FP da lecții zi de zi despre cum trebuie administrat un fond închis de investiții. Oare aveam vreo șansă să devenim piata emergenta fără ca FP sa dea în piata pachete de acțiuni astfel încât sa crească free-float-ul? Sa țipe non-stop despre toate porcariile facute de sus? Ce au făcut venerabilele SIF-uri în timpul ăsta? Actiuni în instanță, certuri în AGA? Asta e imaginea de piață emergeta? Și când te gândești ca SIF-urile au fost create ca sa dea un impuls pietei și ca toata tara sa fie acționar!

  O Pasha cat de darnic esti...

  SIF 1 și 4 e proprietate privată a najibilor șisi-au angajat bodyguarzi câțiva din ASF . Asa ca piata asta va fi pulbere pe toba curând.

  Trăiască MAFIA !

  Io nu subscriu nimik ca răspuns la bătaia de joc  

  cu care tratează acționarii NEINIȚIAȚI

  Drăgoi a fost numit acolo de Basescu de fapt! Sluga lui Petrov s-a inhaitat cu mafia arabeasca pentru a suge sângele milioanelor de romani dezbinati, săraciti din cauza politicului, prostiti pe fata de niște gainari ajunși manageri de succes! Cum poate sa se preteze asta care a fost min.de finanțe in Romania la a păcăli milioane de actionari cu tot felul de tertipuri mizerabile, de om de 2 bani! Ne păcălește și își bate joc de noi in continuare acest...Nu pot intelege cum atata lume cu cap din țară asta, oameni de bună credință nu reacționează cumva la asemenea abuzuri, mizerii...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie