ÎNTRE 27 IULIE ŞI 9 AUGUSTPrebet va derula o ofertă publică pentru 8% din companie

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 iulie 2022

Prebet va derula o ofertă publică pentru 8% din companie

Titlurile achiziţionate urmează să fie anulate pentru reducerea capitalului companiei

Prebet Aiud (PREB) va derula, între 27 iulie şi 9 august, o ofertă publică prin care vrea să-şi răscumpere 3,64 milioane de acţiuni, echivalentul a 8% din capital, după cum reiese din raportul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Acţiunile vor fi cumpărate la preţul de 1,84 lei/acţiune, apropiat de cel curent din piaţă, intermediarul operaţiunii fiind societatea de brokeraj Goldring. Titlurile urmează să fie anulate pentru reducerea capitlului social, conform unei hotărâri a acţionarilor de la începutul acestui an.

Recent, acţionarii Anodin Assets, GES - Green Energy Specialists, Acord Construct Alt şi Impetum Investments au derulat o ofertă publică de preluare obligatorie, ce fusese lansată pentru 17,5 milioane de acţiuni PREB, echivalentul a 38,4% din companie, la un preţul tot de 1,84 lei/titlu. În cadrul operaţiunii de piaţă, acţionarii ce operează concertat au achiziţionat 7,83 milioane de titluri, echivalentul a 45% din acţiunile pentru care fusese lansată oferta.

Pentru primele trei luni ale aceastui an, Prebet a raportat venituri din exploatare de 9,87 milioane de lei, cu 5% sub cele din perioada ianuarie-martie 2021 şi cheltuieli de exploatare de 9,95 milioane de lei, cu 8,1% peste cele din primul trimestru al anului trecut. În aceste condiţii, compania a intrat pe pierdere în primele trei luni ale anului curent, raportând un rezultat negativ de 0,14 milioane de lei, faţă de un profit net de 1,06 milioane de lei, în primul trimestru al anului trecut.

Producătorul de prefabricate din beton armat şi precomprimat pentru căi de comunicaţii, feroviare şi rutiere are o evaluare bursieră de crica 81 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

21 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9209
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5755
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9434
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6037
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.3735

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro