Între declaraţiile afişate de BNR şi ANI nu e nicio diferenţă, doar 1.144.069 lei

MAKE
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 05 septembrie 2016

Între declaraţiile afişate de BNR şi ANI nu e nicio diferenţă, doar 1.144.069 lei
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Tehnica reprezentanţilor Băncii Naţionale a României de eludare a întrebărilor directe include şi trimiterea repetată la Comunicatele şi la site-ul BNR, aşa cum a făcut purtătorul de cuvânt Dan Suciu, în emisiunea televizată de vineri seară, de la Antena 3, dar, dacă urmăm îndemnul sau, constatăm că găsim cel puţin o afirmaţie falsă, în Comunicatul BNR din data de 2 septembrie: "Datele făcute publice de către Agenţia Naţională de Integritate privind veniturile cuprinse în declaraţiile de avere ale conducerii BNR [...] nu diferă de datele privind veniturile curente făcute publice de BNR în comunicatul din 1 septembrie a.c.".

  Aşadar, BNR susţine că datele publicate de ANI nu diferă de cele din comunicatul Băncii Centrale.

  Nu este nevoie de cine ştie ce analiză ca să comparăm ce a publicat ANI şi ce a publicat BNR (puteţi vedea cele două documente, în pagina 3), ci constatăm lesne că oricum am suci-o, datele furnizate de Comunicatul BNR sunt insuficiente ca să se ajungă prin calcul la cifra pe care ANI a pleznit-o dintr-un foc: veniturile anuale ale guvernatorului Isărescu, în 2015, au fost de 1.144.069 lei.

  Cifra lipseşte din Comunicatul BNR.

  Suma din declaraţia de avere neanonimizată de pe site-ul ANI nu se regăseşte pe site-ul BNR, la rubrica ce indică veniturile guvernatorului Mugur Isărescu.

  Cel puţin, duminică, 4 septembrie, ora 17.45, nu fusese publicată; Consiliul de administraţie hotărâse să fie publicate de la 1 septembrie, veniturile lunare (nu anuale), conform Comunicatului din aceeaşi zi.

  Deci, între rubrica "Venitul anual încasat" afişată pe site-ul ANI şi aceeaşi rubrică de pe site-ul BNR este o diferenţă: cifra de 1.144.069 lei, care apare la ANI şi lipseşte la BNR.

  Şi asta, după tot scandalul din aceste zile!

  Nu ştim de ce lipseşte.

  Nu ştim de ce BNR ne oferă atâtea alte date decât îi sunt cerute, dar nu o dă pe cea cerută.

  Nu ştim de ce BNR are pretenţia de la noi să-i calculăm veniturile anuale ale lui Isărescu - crede oare că populaţia României este alcătuită din contabili?!

  Dar, de fapt, ştim: BNR, pur şi simplu, nu vrea să ne dea cifra.

  Iar când ANI ne dă cifra pe care o ceruserăm de la BNR, BNR vrea să poată spune că, de fapt, ne-a dat-o şi că ea "nu diferă".

  Prin urmare, acum va trebui să ne concentrăm asupra noţiunii de "diferenţă", iar Dan Suciu va trebui să ne dea definiţia ei din Banca Naţională a României, unde, evident, nu sunt uzuale nici Dicţionarul Limbii Române, nici bunul simt, nici onestitatea şi nici bărbăţia.

  Comunicat de presă BNR privind publicarea minutelor şedinţelor de politică monetară şi a veniturilor salariale 01.09.2016

  Consiliul de Administraţie al BNR a hotărât, în data de 27 august 2016, modalitatea în care vor fi făcute publice minutele şedinţelor de politică monetară şi veniturile salariale ale conducerii executive, în temeiul prevederilor art. 33 alin. (1) lit a) şi d) din Legea nr. 312 privind Statutul Băncii Naţionale a României şi a deciziei Consiliului de Administraţie al BNR din data de 3 august 2016.

  Începând cu şedinţa Consiliului de Administraţie al BNR din 30 septembrie 2016, va fi publicată, după fiecare şedinţă de politică monetară a C.A., pe website-ul BNR (secţiunea "Politică Monetară"), în termen de 7 zile calendaristice, sinteza (minuta) deliberărilor privind adoptarea deciziilor de politică monetară. Minuta are ca scop cunoaşterea de către public a raţiunilor şi datelor economice luate în considerare la fundamentarea deciziilor de politică monetară; ea va include scorul votului, fără atribuirea nominală a acestuia.

  Începând cu data de azi, 1 septembrie a.c., pe website-ul BNR ( în secţiunea "Conducere şi organizare") vor fi publicate informaţii legate de politica salarială din Banca Naţională a României. Informaţiile vor fi actualizate anual.

  Pentru conducerea executivă (guvernator, prim-viceguvernator, viceguvernatori) se publică următoarele date:

  - veniturile standard lunare nete formate din salariul net lunar şi indemnizaţia lunară netă primită în calitate de preşedinte, vicepreşedinte sau membru al Consiliului de Administraţie;

  - alte drepturi băneşti, acordate anual, în cuantum total de maximum 2,6 salarii lunare nete;

  - indemnizaţia de pensionare, diferenţiată după caz, în funcţie de vechimea în BNR (în cuantum de maxim 12 salarii, după minimum 6 ani de vechime);

  - participarea la profitul realizat de BNR în funcţie de rezultatele financiare anuale, după impozitare şi virarea celorlalte obligaţii, conform prevederilor art. 43 alin. (5) litera c) din Legea nr. 312/2004 (în sumă de maxim un salariu lunar net).

  Drepturile salariale mai sus menţionate (cu excepţia indemnizaţiilor lunare de participare la CA) se acordă tuturor salariaţilor băncii în baza prevederilor legale. Conducerea executivă nu beneficiază de bonusuri de performanţă, acestea acordându-se cu caracter excepţional doar altor angajaţi cu merite deosebite. De asemenea, conducerea executivă nu este remunerată, ca de altfel nici ceilalţi membri ai comitetelor legal constituite la nivelul BNR, pentru conducerea sau participarea la şedinţele acestor organisme de analiză şi decizie (Comitetul de Politică Monetară, Comitetul de Supraveghere, Comitetul de Administrare a Rezervelor Internaţionale, Comitetul de pregătire a trecerii la euro, Comitetul de Audit etc.).

  Pentru membri neexecutivi ai Consiliului de Administraţie se publică:

  - indemnizaţiile nete lunare;

  - alte venituri, conform legii (de exemplu, în anul 2015 membrii neexecutivi au primit fiecare o sumă echivalentă cu indemnizaţia lunară).

  Pentru alţi salariaţi cu funcţii de conducere (director, director adjunct, şef serviciu) se publică:

  - grilele standard ale salariilor nete lunare cu specificarea limitelor minime şi maxime.

  Consiliul de Administraţie al BNR a decis ca, începând cu proxima publicare, declaraţiile de avere ale membrilor CA prezente pe website-ul instituţiei să cuprindă veniturile anuale în formă neanonimizată.

  Veniturile salariale sunt realizate din surse proprii ale BNR, nu bugetare, iar politica salarială este decisă, conform prevederilor art.33 din Legea nr. 312/2004, de Consiliul de Administraţie. În ultimii zece ani, ca urmare a deciziilor CA, veniturile brute ale conducerii executive au crescut într-un ritm inferior ratei inflaţiei. Variaţiile semnificative în ceea ce priveşte veniturile nete au survenit ca urmare a modificărilor fiscale de impact major (cum au fost reducerea impozitării pe venit ca urmare a introducerii cotei unice de 16% în anul 2005 şi a reducerii contribuţiilor sociale ca urmare a plafonării CAS în 2011).

  Opinia Cititorului ( 61 )

  1. Maestre, nu se intelege nimic din articol.

   1. Exact ca in cmunicatul BNR

    Cand ii prinzi cu minciuna, mincinosii se fac ca nu pricep.

    Eu zic sa-l bage la puscarie DNA-ul pe Isarescu asta, prea multi bani pt prea multi ani de liniste financiara in nenorocita asta de tara. Daca un lucru mergea bine si nu aveam ce sa-i reprosam, acum tb sa-l distrugem. C-asa-i romanul.

    BNR nu "merge bine", iar lui Isarescu avem multe sa ii reprosam.

    ce este bine in faptul ca au protejat bancile si contractele lor cu clauze abuzive impotriva clietilor de buna credinta? 

    ce este bine in faptul ca si-au tras bonusuri cand tot restul Romaniei suferea de pe urma crizei economice din 2008? (TVA marit grotesc, reduceri de salarii, etc). 

    ce este bine in faptul ca Isarescu se sustrage legii, ca intervine, cf declaraiilor de la DNA, in contracte individuale intre Banca Transilvania si Virgul Magureanu ca acesta din urma sa primeasca un credit de cateva milioane de euro?  

    sunt multe care nu merg bine la BNR si multe pe care i le reprosam lui Isarescu.

    nimeni nu este vesnic sau unic, desi BNR vrea sa ne faca sa credem asta de 26 de ani. 

   Mai agamita dandaMAKE, cand te miri ca nepriceputu' in targ in legatura cu decizia CA a BNR din 3 aug referitor la salariile lunare (nu anuale), vezi ca ele sunt publicate. Iti si spune comunicatul unde sunt ele, in sectiunea Conducere si organizare, Drepturile salariale acordate in BNR.

   Ia spune tu, este scris acolo cat este venitul lunar actual? Este, agamita dandaMAKE. 

   1. Daca bei SAKE made by MAKE e in regula. Vii pe baricada care trebuie....

    Pe situl BNR, sunt 2 rubrici diferite::

    1."Drepturile salariale acordate în Banca Națională a României", unde sunt publicate veniturile salariale lunare, pe care Legea ANI.nu le cere si BNR nu are nici un motiv sa le publice, altul dacat ca chipurile ar fi satisfacut Legea. 

    2. "Declaraţii de avere şi de interese", unde conform Legii ANI, BNR ar fi trebuit sa completeze rubrica din formularul legal intitulata "Venitul anual incasat", dar rubrica afista de BNR este goala, pentru anul 2015. 

    Make spune adevarul. 

    Anonimul de la 1. minte. 

    Caragiale de la 2. minte. 

    Agamita de la 2.1. minte..

    BNR minte. 

    Make dezinformeaza ca de obicei

    un dezinformant notoriu.Norocul oamenilor intelepti e ca pun botu doar imbecilii:-), asa ca mine

    Vad ca pentru cititorul de la 2.2., spun adevarul, dar, e drept, ca sa poti distinge intre adevar si minciuna, trebuie sa fii dispus sa intelegi.

    De partea mea este articolul de fata, care reflecta starea de fapt.

    De partea ta, este o afirmatie sprijinita pe nimic, Agamita, Caragiale, anonimul si imoralitatea. 

    Articolul se sprijina doar pe afirmatii gresite si interpretari tendentioase ale unor fapte reale: CA a spus ca vor publica veniturile lunare si le-au publicat. Articolul este o minciuna.

    Am precizat in clar ca decizia Consiliului a fost sa publice veniturile salariale lunare, nu anuale.

    Unde e minciuna?

    In mintea ta. 

    Ba chiar am subliniat cuvintele "lunare (nu anuale)".

    Nici macar asa n-ai reusit sa le remarci.

    Esti tu in stare de vreun comentariu pertinent, oare? 

    Excelenta asta cu dandamake :-))))))))))

    Da, excelentă.

    Atunci care este subiectul articolului daca nimeni nu a promis declaratia de avere in clar pe pagina BNR? CA a promis veniturile lunare si le-a publicat. Ce ii reprosati CA al BNR? Ca nu a publicat ceva ce nu a promis?

    In primul rind, inca din titlu stabilesc ca subiectul articolului este afirmatia falsa din Comunicatul BNR ca nu ar exista nici o diferenta intre Comunicatul ANI si Comunicatul BNR.

    In al doilea rind, subiectul articolului staruie asupra abaterii BNR de la Legea ANI, abatere pe care BNR nu a corectat-o, nici dupa cest scandal.

    Trebuie sa-ti atrag atentia ca CA al BNR nu este indrituit nici sa schimbe legea, nici sa o aprobe, macar. 

    Lupta pentru publicarea salariilor BNR a fost de lunga durata. Nesimtirea guvernatorului si a CA al BNR trebuie subliniata. Merita inca un articol !

    Domnule Make, ma intreb daca merita sa le raspundeti, daca ei nu sunt in stare sa inteleaga un subiect simplu, cum este acesta. Ei au probleme provenind din scoala elementara si din liceu.

    citeste raspunsul CE la cazul Oltchim si vei observa o paralela inconfundabila. Cand le-am atras atentia ca 87 , 88 din tratatul CE nu Este acelasi lucru mi-au raspuns ca Este IN ESENTA IDENTIC celor 107, 108 TFUE;-)

    Vorbiti despre lege dar nu o cunoasteti. Declaratiile de avere se publica doar de catre ANI pe pagina lor. De cate ori trebuie sa vi se mai demonstreze ca nu cunoasteti legea si vorbiti ca Agamita Dandamake.

    Buna asta cu Dandamake!

    Baiete, daca numai ANI publica declaratiile de avere, atunci cum iti explici publicarea declaratiilor de avere si pe site-ul BNR?! 

    Am publicat prevederile astea legale, de trei ori, pina acum,.  

    Tu nu le-ai citit niciodata, dar graiesti, domnule Superficialitate.

    da, ati publicat prevederea legala in care ANI publica declaratiile de avere

    ati uitat ce citati? 

    A patra oara, nu mai am chef sa public unul si acelasi text de lege, care obliga atit pe ANI, cit si pe BNR sa publice declaratiile de avere.

    Miine, va veni altul ca tine sa mi se zborseasca ca-s incompetent. 

    Du-te, frate si citeste Legea! 

    Mai vorbim dupa aceea.

    Pina atunci, nu. 

    Ai dreptate Make, discutia asta a mai avut loc o data.

    Exista un termen de cel mult 30 de zile pentru publicarea pe pagina institutiei. Dl Make se grabeste.

   Sunt groggy nemernicii de la Bancul National al României si de aceea se încurcă-n cifre, sperăm să intre si D-NA cu coasa in organigrama lor!

   1. Keep calm, plateste rata chf sau vin catusele

    Mesaj eliminat, conform regulamentului.

    Vine legea insolventei persoanelor fizice. Cătușele vin pentru bancheri, iar cei din BNR par să se fi abonat primii pentru locuri la răcoare.

    Bogdan Olteanu are deja primele impresii. 

   Vezi, de aia te vei declara nedreptatit cand o sa te ridice. "Eu nu am inteles nimic deci sunt nevinovat!"

   1. Generatia de securisti stalinisti apelează adesea la amenințări din motive de impotență cronică, pe fondul lipsei de inteligență.

   Adevarul e ca BNR e praf tandari la capitolul comunicare. Suciu ala e depasit iar Vasilescu e prea moale. Si mereu fac greseala de a intra prin telefon in emisiuni. Niciodata nu intri intr-o emisiune in care ti se spune ca mai avem 3 minute, cu toti invitatii ostili, cu deja starea de spirit potrivnica sa explici ce e cu aurul rezerve internatonale si salariile din BNR. Unii fac cursuri de ani de zile sa inteleaga cum e cu rezervele alea si tu incerci sa lamuresti nespecialisti in 3 min. Si cand intra toti peste tine ca de-aia sunt dusmani. Houstion we have a problem. Subiectul e strict tehnic de lege de uzante si practici de strategie etc nu e matematica sau chimie cu turnesol cand stii clar ce si cum cat iti da si ce culoare apare. Cred ca ar trebui o emisiune facuta si sponsorizata de BNR fara invitati, unde sa se ia subiect cu subiect si argumentat cu cifre si demontate daca se poate, acuzele de la toate tv (de fapt Isar Citu si Piperea ca astia sunt dusmanii...Soviani nu se pune ca e prea...dar sa lasam :))) Iar conferintele lui Isarescu, singurul in care lumea are incredere si stie ce spune sunt prea rare.

   Sunt jocuri interesante de la o vreme in tara, e forfota mare la nivel mare, vin alegerile, care trebuie castigate de cine trebuie (de-aia nici nu ma duc la vot)...deci traim intr-un film de super-actiune super-comando. Multe costume de la tv sunt numai niste unelte sau intermediari. Se-ntampla lucruri. 

   1. Purtătorii de cuvânt ai BNR s-au cerut în direct la finalul emisiunii pentru a scăpat de întrebări și comentarii ulterioare.

    Când minți, interesul e să lași ultima versiune fără precizări. Oana Zamfir/Antena 3 a prelungit emisiunea cu 30 de minute. Adică ai mințit degeaba la fel ca BNR-iștii, situația fiind comentată și descrisă așa cum este de fapt. 

    Lumea avea incredere, dar acum ce conferinte sa mai tina Isarescu? Despre cum sa nu respecti legea?

    Întrebările erau super simple și clare.

    Răspunsurile au fost penibile. 

    Tu vii și ne zici ca problema aurului nu e alba sau neagra?  

    O întrebare suna asa: 

    Cat plătim sa ținem aurul la Londra și dacă primim vreun ban de acolo?  

    Simplu... 

    Bundesbank scrie în raportul anual astfel de informații ca sa nu mai intre Comunicarea în emisiuni. 

    Răspunsul BNR a fost penibil. 

    Dincolo de probleme, felul în care se fac lucrurile la BNR e îngrozitor. 

    Lipsa de transparenta,neaveniți prin toate direcțiile, pile se pe vremea lui Nea Nicu,oameni plătiți cu mii de euro care stau sa postaceasca site uri care scriu despre BNR,toate astea sunt rezultatul managementului.  

    ar zambi si curcile la un asemenea comportament: nu iesi la pensie, da incasezi prima de pensionare. E adevarat ca legea are o portita, da aici nu mai merge da judeci dupa principiul AR FI INTELEPT:-)

    argumentul ca e prea complicata faza cu aurul ca sa v-o explice cineva in 3 minute si ca voi sa o intelegeti pastreaza-l pentru tine. problema voastra este ca ne desconsiderati, credeti ca suntem prea prosti si voi prea destepti. BNR nu a dat niciun raspuns clar la problema aurului, ori Dan Suciu are el insusi nevoie de niste cursuri ca sa o inteleaga ori o scalda...

    Exceptional comentariu la 5.

    BNR-ul dispune deja de aparat de propaganda. Comentatorul exceptional propune ca BNR sa sponsorizeze emisiuni de propaganda.

    Este cu totul si cu totul exceptional ca micutu de la 6 propune ca BNR sa faca ceea ce face de 26 de ani, propaganda in interese personal, dismeninare de minciuni râncede și mesaje la limita escrocheriei.

    Absolut excepțional ca de obicei. 

    Da, este exceptional, doar ca nu ia in seama ca BNR ARE PROPRIUL ORGAN DE PRESA, blogbnr., care, in sine, este o minciuna, cum ca nu reprezinta pozitia BNR, asta fara sa mai pomenim de aberatiile promovate acolo.

    gasesti foarte usor daca introduci pe Google: ELUDARE ISARESCU ECB. Schema cu aprobarea beneficiilor la pensionare e copy ponta cu eliberarea RMO cand s-a scos propozitia.ca nu se poate reinnoi contractul a carui scadenta coboara sub 2 ani...

    Contractul de munca BNR, care prevede indemnizatiile, inclusiv de pensionare, diminueaza profitul BNR si deci, diminueaza valoarea absoluta a proportiei de 80% din profit, varsata la buget.

    Comisia parlamentara care ar ancheta in ce conditii si-a ridicat Isarescu indemnizatia de pensionare, va putea constata ca prevederile Contractului de munca BNR ilustreaza un conflict de interese si ca modul cum a fost conceput reprezinta un abuz de independenta. 

    in octombrie 2014 a fost Data legea prin care era posibila acumularea pensiei cu a salariului. Decizia celor 10 salarii suplimentare care trebuiau da indulceasca viata de pensionar a fost cu soliguranta adoptata la scurt timp dupa implinirea varstei de pensionare adica inainte de octombrie 2014. Astfel nu era posibil sa acumuleze cel Putin pana in octombrie salariul cu prima de pensionare. Cum ar spune o persoana importanta: Ghinion:-)

    psihopatule, Isarescu nu si-a depus nici acum dosarul de pensionare

    citeste legislatia corespunzatoare din comentariul de la articolul despre Zamfir

    nu mai abera ca un purtator de chiloti si coif de tabla cu accese paranoide 

    Psihopatii mincinosi de la BNR jignesc gratuit, desi mint in serie.

    Vasilescu a spus ca a incasat indemnizatie de pensionare la implinirea varstei, fara sa se fi pensionat pentru ca s-a pensionat. 

    Va saluta colegii de cuib propagandistic, Cristian D. si Nichifor N. cei care cu sprijinul lui dandamake&friends promit sa-i RUPA CAPUL lui groh groh. SRI e deja pe urmele voastre, dandamache

    Cristian Dan 

    26 mins 

    Cica grohul ii zice lu al nost sa-si aleaga atent urmatoarele cuvinte... Acu sa-l vad pe al nostru daca are cojones sau e un mic pion care va sta ghiocel in fata austriecilor... Pai ori suntem spartani, ori nu mai suntem! 

    Eu zic sa procedeze ca Leonidas si sa-i dea tupeistului un sut in dos... Daca n-o face si cedeaza presiunilor acestor hoti, e vremea sa parasim Romania, fratilor. Tara e vanduta!

    Ce face grohul este insulta la adresa populatiei Romaniei, dle Daniel Catalin Zamfir! Pe bune ca-mi vine sa-i rup capu.. 

    Asa este legea, dragul meu postac debitretard chf, psihotic in pornirile din buncarul antibancar in care grohai. Implinirea varstei iti desface automat contractul de munca si te numeste pensionar pentru ca ai dreptul la o pensie. Nu iti trimite automat pensia pentru ca pe aia trebuie sa o ceri, depunand un dosar la Casa de Pensii. Daca nu depui dosarul esti pensionar? Da, dar fara pensie. Doar cu dreptul la pensie, la care Isarescu a renuntat. Ce este greu de inteles? Oricum nu te ajuta neuronul, date fiind chilotul de tabla si coiful de staniol pe care le porti ca sa te feresti de flacarile violet.

    legea Este doar in esenta identica, iubire, cu ceea ce insinuezi matale. Fii atent aici gandire de psihopat: ajungi la pensie. Tu vrei insa a te jertfi pe altarul patriei si refuzi pensia. Fiindca esti un amarat trebuie da primesti salariu pentru munca prestata. Pe de alta parte ai dreptul da te si bucuri de viata, caci doar ai muncit mai mult de 6 ani pentru acest Bonus. Totusi in iunie 2014, mon amour, cumul pensie si salariu era no go. Acum lamureste-ma ce e cu bonificatia pentru atingerea varstei de pensionare? O incadram la pensie sau la salariu, ca sa stiu cum o impozitam. Si apoi peste 6 ani mai poate primi inca odata cel Putin aceeasi suma. Nicaieri nu de spune ca doar o singura Data ci la implinirea varstei de pensionare. Este cea fictiva sau cea reala?

    Baieti, atit 5.15. cit si 5.16., va rog, nu ma faceti sa va elimin mesajele.

    Chiar nu puteti fara imprecatii? 

    Credeti ca deveniti mai convingatori? 

    Cel de la 5.14. nici nu mi-e clar cu cine vorbeste. Cu mine, oare? 

    Daca da, atunci se incadreaza la hartuirea ziaristului. 

    "Dandamache", porecla lansata astazi, desi amuzanta, se incadreaza si ea la hartuire, iar colegii din Redactie mi-au cerut sa interzic mesajele care o contin. 

    Pentru astazi, am permis-o.

    De miine, nu. 

    Scuze, am gresit, este vorba despre 5.14. si 5.15.

    Postacii s-au apucat să amenințe direct.

    Cei care nu cântă ode comuniștilor BNR sunt amenințați cu SRI-ul, cu procurorii securiști, cu miliția silvică, orice numai să-i intimidăm pe cei care vorbesc despre pensionarul care n-a ieșit la pensie după ce a încasat indemnizația de pensionare. 

    Asa un articol nu am citit de ani de zile. E absolut senzational ce logica Are maestrul Florian. Arthur Conan Dpyle ar fi plin de invidie. Cata rautate si mahalagism pot injecta unui comentaci colegi ai gandi ca cel Putin 5% din salariu de guvernator le rrste virat direct in cont

    O incadram la bonus, nu la pensie si nici la salariu. Vai de capul tau de bruta.

    Putem declara cu certitudine medicala ca bruta nu are toti boii acasa. Doar este un basist pana la moarte.

    de fapt e viceversa. Pana si Comisia Europeana a zis ca lucrez pentru britanici:-)

    si dupa cum se poate observa din raspunsuri as fi cel mai mare. Nu ca as avea eu mari calitaturi, da nimeni nu se inghesuie sa-mi faca oaresce concurenta. Acu e pe A3 cel mai bun prim-ministru. Noroc e ca nu m-au invitat in studio ca a doua zi ii dadea domnul Ciolos carma domnului Comandant. FOREVER. BASE

   Excelenta editie!

   Bravo Bursa! 

   1. BASE FOREVER

   Prieteni juristi, economisti si bancheri imi spun cu convingere ca dezbaterea privind salariile dlui Mugur ISARESCu si ale celorlalti angajati ai BNR nu este cea mai mare si mai dureroasa problema a BNR-ului.

   Mult mai serioasa este una din cele mai devastatoare consecinte ale Guvernoratului dlui Mugur ISARESCU, respectiv DISTRUGEREA SISTEMULUI BANCAR ROMANESC ! 

   Lipsita de banci si - implicit - de capital autohtoh, România a ajuns cersetoare batjocorită de speculanții de pe piata financiară internațională (FMI, BM șa.). 

   Din motive cunoscute numai de dl Mugur ISARESCU nu se dorește cunoasterea de către opinia publică a celor vinovați că - în prezent - România este singura țară membră a UE care nu mai are nicio bancă comercială proprie, că au fost distruse nu numai banci de stat, ci și particulare (Albina, Bankcoop, Banca Religiilor ș.a.), că bancile străine din România transferă anual în țările de origine multe, foarte multe miliarde de Euro, că țările dezvoltate prosperă continuu pe seama sărăcirii noastre constante etc., etc. 

   Bine ar fi ca revista „BURSA”, sub conducerea dlui MAKE, să inițieze o dezbatere publică pe tema DISTRUGERII SISTEMULUI BANCAR ROMÂNESC.

   Îi doresc mult, mult succes ! 

  Cotaţii Internaţionale

  vezi aici mai multe cotaţii

  Bursa Construcţiilor

  www.constructiibursa.ro

  Dtlawyers
  Apanova
  BTPay
  Cotaţii Emitenţi BVB
  Cotaţii fonduri mutuale

  Curs valutar BNR

  23 Apr. 2021
  Euro (EUR)Euro4.9257
  Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0852
  Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4639
  Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6702
  Gram de aur (XAU)Gram de aur234.5622

  convertor valutar

  »=
  ?

  mai multe cotaţii valutare

  Pagini Aurii
  Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
  Carte - The crisis solution terminus a quo
  www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro