INTRUM ROMÂNIA:58% dintre companiile româneşti prevăd o recesiune de proporţii istorice

J.P.
Companii / 30 septembrie 2020

58% dintre companiile româneşti prevăd o recesiune de proporţii istorice

Raportul European al Plăţilor, ediţia 2020, realizat de Intrum România, analizează cauzele şi consecinţele plăţilor întârziate în mediul de afaceri, la studiu luând parte 314 companii din România şi 9980 din Europa. Studiul a fost realizat în perioada martie-mai 2020, în 29 de ţări din Europa, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Pentru 74% dintre companiile mari, mici şi mijlocii din România, plăţile care depăşesc data scadentă sunt o reală ameninţare asupra lichidităţilor (58%), dezvoltării afacerii şi angajării de nou personal (48%), dar şi asupra capacităţii de inovare (28%). Iar în contextul pandemiei Covid-19, acestea reprezintă o reală ameninţare asupra existenţei afacerii.

Cătălin Neagu, Managing Director Intrum România: "2020 va fi amintit în istorie ca anul pandemiei Covid-19, iar afacerile româneşti şi europene vor simţi probabil ecourile acestui an pe o perioadă foarte lungă de acum înainte. În timp ce menţinerea unui flux de numerar sănătos a fost în tot acest timp o prioritate pentru orice companie, oprirea pe scară largă a economiilor europene în lunile martie-mai a pus sub ameninţare buna funcţionare a companiilor. Fără un cashflow stabil, companiile întâmpină mari dificultăţi în îndeplinirea obligaţiillor financiare, în dezvoltare şi inovaţie. La Intrum România suntem alături de fiecare IMM şi corporaţie, cu soluţii personalizate de recuperare a creanţelor neîncasate, astfel încât managementul să se poată concentra pe strategii de creştere şi dezvoltare şi nu pe măsuri de supravieţuire."

Pentru a contracara efectele negative pe care plăţile întârziate le au asupra tuturor sectoarelor de activitate, cele mai utilizate metode ale companiilor sunt oferirea unui discount ca alternativă (44%), oferirea unui termen de plată revizuit (43%) sau adaugarea unei suprataxe în cazul prelungirii termenului de plată (42%).

La nivel de prognoză asupra mediului de afaceri, 58% (versus 47% în 2019) dintre companii sunt de părere că, în maximum un an, ţara noastră va intra într-o recesiune de proporţii. Media la nivel european este de 56%, iar printre cele mai pesimiste ţări se numără: Italia (83%), Belgia (81%), Portugalia (76%), ţările cel mai puţin afectate la nivel declarativ fiind Irlanda (35%), Slovenia (37%), Serbia (38%).

Pentru a evita efectele negative ale unui curând declin economic, companiile mari au ca focus de implementare următoarele măsuri de precauţie, menite să reducă riscul expunerii la recesiune: identificarea celor mai expuse segmente de business (46%), programe de reducere a costurilor (38%), limitarea angajarilor (30%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro