Investiţie de 100 de milioane de euro în platforma Bolt

S.B.
Companii / 26 mai 2020

Investiţie de 100 de milioane de euro în platforma Bolt

Bolt, platformă europeană de transport la cerere a primit o investiţie de 100 de milioane de euro şi continuă să-şi extindă toate segmentele de servicii, de la ride-hailing la micromobilitate şi livrare de produse alimentare, în Europa şi Africa. Investiţia vine de la Naya Capital Management, managerul global de investiţii fondat în 2012 de Masroor Siddiqui, fost partener la The Children's Investment Fund, şi ridică fondurile totale de care dispune Bolt la peste 300 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei.

Cristian Sălceanu, Country Manager Bolt România, a declarat: "Ne-am adaptat la noua normalitate lansând în timp record, pe plan local, serviciile Bolt Business Delivery, Bolt Protect şi Bolt Food, într-o perioadă plină de adversităţi, în care am vrut să răspundem atât la nevoile clienţilor, cât şi la cele ale partenerilor noştri, cu noi surse de venituri. Ne-am dorit ca serviciile noastre să-i ajute să facă faţă provocărilor economice şi logistice, care au schimbat modul în care se face business. Noul aport de capital va permite companiei să-şi menţină flexibilitatea şi capacitatea de a răspunde rapid la circumstanţe atât de fluide."

În prezent, Bolt îşi desfăşoară serviciile de ride-hailing în peste 150 de oraşe din Europa şi Africa. În ultimele luni, Bolt a accelerat extinderea serviciului său de livrare a produselor alimentare, Bolt Food, pentru a acoperi 12 ţări şi a lansat Business Delivery, un serviciu menit să ajute furnizorii care au nevoie de un partener de distribuţie, oferind livrare în aceeaşi zi. De asemenea, a lansat Bolt Protect, o nouă categorie în aplicaţie, cu maşini echipate cu panouri de protecţie din plastic, instalate între pasageri şi scaunele din faţă, limitând fluxul de aer între şofer şi călători.

Markus Villig, CEO şi co-fondator Bolt, a declarat: "Chiar dacă modul în care ne deplasăm a fost afectat temporar de criza globală, tendinţele pe termen lung, care determină mobilitatea la cerere, cum ar fi scăderea numărului de autoturisme proprietate personală sau trecerea la un transport mai ecologic, au continuat să câştige teren. Ne bucurăm că suntem susţinuţi de investitori care apreciază viziunea noastră pe termen lung şi nu cheltuitul inutil, un obicei atât de comun în Silicon Valley. Sunt mai încrezător ca niciodată că eficienţa şi localizarea noastră sunt un avantaj fundamental în industria serviciilor la cerere. Acestea ne permit să oferim în continuare mijloace de transport accesibile pentru milioane de clienţi şi o rentabilitate bună pentru partenerii noştri din lumea post-COVID."

"Suntem încântaţi să avem oportunitatea de a investi în Bolt, în această etapă din istoria de creştere a companiei. Sub conducerea lui Markus, Bolt s-a poziţionat drept unul dintre cei mai competitivi şi inovatori jucători în mobilitatea globală. Considerăm că Bolt contribuie la o schimbare fundamentală a modului în care consumatorii interacţionează cu infrastructura de transport a oraşelor în care locuiesc şi aşteptăm continuarea implementării valorilor companiei, prin intermediul viziunii sale strategice.", a spus Masroor Siddiqui, Managing Partner şi CIO Naya Capital Management.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

26 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9423
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6194
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8107
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8196
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.1764

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro