INVESTIŢIE DE 125 MILIOANE DE DOLARIJTEKT vrea să extindă producţia fostei fabrici Rulmenţi Alexandria

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Companii /

Corporaţia japoneză JTEKT, care deţine Koyo Seiko România (fosta companie Rulmenţi Alexandria), vrea să inves-tească 125 milioane de euro în unitatea din judeţul Teleorman, pentru a putea produce componente auto specializate necesare fabricilor Toyota Motors din Cehia, se arată într-un comunicat de presă al Minis-terului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), remis vineri Redacţiei.

Anunţul a fost făcut cu ocazia discuţiilor purtate în Japonia de o delegaţie din ţara noastră, condusă de secretarul de stat Paula Pîrvănescu, în compania comunităţii de business niponă.

Paula Pîrvănescu a transmis comunităţii de afaceri din Japonia: "Româ-nia este pregătită să primească un nou nume important din industria mondială de componente auto. Industria auto reprezintă unul dintre motoarele exporturilor româneşti. Cei mai mari jucători din sectorul componentelor auto au zeci de fabrici în România, centre de producţie care susţin oraşe întregi prin comenzile pe care le primesc".

JTEKT Corporation, parte a Grupului Toyota, a fost creată în ianuarie 2006 prin fuziunea a două companii: Koyo Seiko Co. şi Toyoda Machine Works.

Corporaţia, cu sediul în Osaka, produce şi comercializează, îndeosebi, sisteme de direcţie, componente de transmisie, rulmenţi, dispozitive electronice de comandă, şi diferite tipuri de maşini - unelte.

Anul trecut, schimburile comerciale bilaterale dintre ţara noastră şi Japonia au totalizat 709,7 milioane de dolari, din care export românesc 296,1 milioane de dolari, iar import 413,6 milioane de dolari.

Principalele noastre produse exportate în Japonia sunt: lemn şi semifabricate din lemn, îmbrăcăminte şi accesorii, maşini şi echipamente electrice, produse chimice, produse metalurgice, încălţăminte, sticlă, ceramică, vinuri, miere, produse cosmetice.

Principalele produse japoneze importate în România sunt: mijloace de transport, echipament electric, maşini şi utilaje, produse din metal, produse chimice, instrumente şi aparate optice şi fotografice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie