Investiţie de 20 de milioane de euro la Lacu Sărat, în Brăila

G.D.
Companii / 14 iunie 2022

Investiţie de 20 de milioane de euro la Lacu Sărat, în Brăila

Omul de afaceri Vasile Dogărescu, proprietarul lanţului de staţii de carburant Eldomir, dar şi al altor afaceri în domeniul agricol dezvoltate sub acelaşi brand, a inaugurat la începutul lunii iunie Alma Health & Spa Retreat, un resort premium cu 185 de camere, centru de evenimente şi centru de sănătate ultramodern, plajă privată şi piscine, situat în staţiunea Lacu Sărat din judeţul Brăila, conform unui comunicat remis redacţiei. Investiţia totală a fost de 20 de milioane de euro, iar construcţia a durat 3 ani şi jumătate. Resortul are în acest moment aproximativ 100 de angajaţi români, majoritatea din Brailă sau din judeţele limitrofe.

Potrivit sursei citate, noul proiect se adresează persoanelor preocupate de wellness & wellbeing, de îmbunătăţirea stării de sănătate, dar şi celor ce călătoresc în interes de afaceri, sau participă la evenimente.

O nouă şansă pentru staţiunea Lacu Sărat. Alma Health & Spa Retreat readuce în prim plan turismul medical în staţiunea Lacu Sărat.

Lacu Sărat este o mică staţiune aflată la câţiva kilometri de oraşul Brăila, frecventată de toate marile personalităţi ale finalului secolului XIX şi început de secol XX. După Al Doilea Război Mondial, şi în special după Revoluţie, staţiunea a intrat într-un con de umbră şi a urmat un proces de degradare progresivă. În ciuda proprietăţilor medicale ale nămolului sapropelic disponibil aici, staţiunea a dispărut în ultimii ani din prim-planul turistic românesc. Adesea, în trecut, Lacu Sărat era comparat cu Marea Moartă datorită calităţilor curative.

Din aceasta vară, însă, Alma Health & Spa Retreat readuce pe hartă turismul medical în staţiunea Lacu Sărat, la cele mai ridicate standarde de calitate. Întregul concept al resortului include mai multe puncte de interes, printre care hotelul în sine şi spaţiile de cazare, zona de tratamente şi revigorare medicală, zona de conferinţe şi evenimente, cele 6 restaurante şi plaja cu ieşire la Lacu Sărat, subliniază sursa citată.

Pe partea de cazare şi servicii, resortul dispune de 185 de camere, 6 restaurante cu specific diferit, de la mâncare tradiţională românească, la mâncare pescarească specifică zonei, mâncare cu specific internaţional, dar şi o zona de self-service pentru oaspeţi. Totodată, resortul are şi 3 baruri, dintre care două la plajă şi unul în interiorul hotelului. Capacitatea pentru evenimente este de până la 1000 de persoane.

Preţul unei nopţi de cazare începe de la 575 lei / noapte cameră dublă cu micul dejun inclus şi acces la plaja privată, locul de joacă pentru copii şi facilităţile wellness.

Centrul de tratament şi wellness este dispus pe o suprafaţă de 2500 de metri pătraţi

Elementul cheie al Alma Health & Spa Retreat este reprezentat de centrul de tratament dispus pe o suprafaţă de 2500 de metri pătraţi, cu 60 de cabinete individuale de tratament, piscină cu apă sărata şi săli de kinetoterapie.

Partea de tratament este completată de zona de wellness ce include piscina interioară cu apă dulce, jacuzzi, saline, saune, Hammam, duş Vichy şi camere de terapii şi masaj.

Prima plajă la standarde occidentale din staţiunea Lacu Sărat

Alma Health & Spa Retreat include şi o plajă privată cu 1000 de şezlonguri, dar şi un aquapark cu 5 tobogane cu apă, 3 piscine, dintre care una cu apă sărată din Lacul Sărat, una cu apă dulce şi una pentru copiii de până la 3 ani. Este prima plajă cu ieşire la Lacul Sărat renovată şi gândită la standarde occidentale, subliniază sursa citată.

Lacul Sărat are unul dintre cele mai mineralizate nămoluri sapropelice din ţară, tratamentul cu acest namol, numit şi elixirul negru, fiind ideal în ameliorarea unei lungi liste de afecţiuni, cum ar fi cele reumatologice, dermatologice, inflamatorii, ginecologice, endocrine, afecţiuni respiratorii şi ale sistemului nervos central, stări post-traumatice, stres, suprasolicitare, sedentarism şi alimentaţie.

Cel mai mare centru de evenimente şi conferinţe din sud-estul României

Serviciile resortului sunt completate printr-un centru de evenimente şi conferinţe cu capacitate de până la 1000 de participanţi, 3 săli de conferinţă, un ballroom, dar şi restaurante cu spaţii generoase, lumină naturală şi acces la terase.

Centrul de Evenimente Alma se distinge prin tehnologie de ultimă generaţie şi echipamente de calitate, astfel încât cele patru săli şi restaurantele pot găzdui toate tipurile de evenimente private şi corporate, evenimente culturale şi expoziţii. Investiţia cea mai importantă a mers către Alma Grand Ballroom, cea mai mare sală, cu o capacitate de 400 de invitaţi, atrium, scenă încorporată, schelă de lumini şi videowall.

Construcţia resortului a prins contur în plină pandemie

Deşi pandemia a pus practic la pământ turismul, proprietarul Alma Health & Spa Retreat nu a fost descurajat de situaţia mondială şi a continuat lucrările la acest proiect, ba chiar a accelerat procesul de construcţie. Parcursul nu a fost lipsit de provocări, atât pandemia, cât şi conflictul din Ucraina întârziind adesea termenele de livrare pentru diferite echipamente. Lipsa forţei de muncă din construcţii a fost o altă barieră întâmpinată de către iniţiatorii proiectului, însă după 3 ani şi jumătate de la demararea construcţiei, în ciuda contextului mai puţin favorabil, resortul a fost inaugurat.

"Motivaţia acestui proiect a depăşit de mult bariera profitabilităţii şi a business-ului. Alma Health & Spa Retreat este proiectul de suflet al întregii noastre familii şi a tuturor colaboratorilor noştri. Pe de o parte, prin acest concept ne-am dorit să reaprindem lumina în staţiunea Lacu Sărat, o zonă cu extrem de mult potenţial natural, exploatată din păcate pentru o perioadă prea lungă de timp şi fără investiţii strategice. Am început acest proiect pornind de la un buget de 12 milioane de euro şi am ajuns în punctul final la o investiţie totală de aproximativ 20 de milioane de euro. Îmi doresc ca această investiţie să fie un nou punct zero pe borna kilometrică a staţiunii Lacu Sărat şi să atragă şi alţi investitori cu viziune. Avem în jur de 100 de colegi, majoritatea din zona judeţului Brăila sau a oraşelor limitrofe şi ne dorim să devenim un punct de referinţă în ospitalitatea românească. Feedback-ul din piaţă a fost excelent şi ne bucură căldura şi interesul cu care a fost primit proiectul nostru." a declarat Vasile Dogărescu, proprietar al grupului de companii Eldomir, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9708
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6131
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2443
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7989
Gram de aur (XAU)Gram de aur295.6592

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb