Investiţie de 280.000 de euro în platforma contabilă MAX BA

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Companii / 12 decembrie 2017

Investiţie de 280.000 de euro în platforma contabilă MAX BA

Ciprian Teleman: "O aplicaţie online de contabilitate este mult mai sigură decât un sistem local"

Platforma digitală MAX Business Accelerator, sau MAX BA, a fost creată să-i ajute pe antreprenorii români să-şi crească eficient afacerile, potrivit fondatorilor MAX BA.

Ciprian Teleman, unul dintre fondatorii MAX BA, a declarat: "În România întâlnim pe scară largă un antreprenoriat de subzistenţă. Din peste 800.000 de companii active înregistrate la registrul comerţului, în jur de 6000 au o situaţie financiară stabilă, adică sub 1%. Valoarea adăugată brută generată de IMM-uri este sub 45% faţă de media Uniunii Europene care este în jur de 60%. Educaţia financiară a antreprenorilor este incomparabil mai scăzută decât a departamentelor specializate din companiile mari. Noi oferim o soluţie, îl apropiem pe antreprenor de cifrele afacerii prin funcţiile de inteligenţă financiară ale aplicaţiei, în acest fel orientându-l spre creştere".

Costurile de dezvoltare au fost până în prezent de aproximativ 280.000 euro, potrivit fondatorilor platformei.

Ciprian Teleman a adăugat: "Până acum ne-am concentrat pe trei categorii de activităţi: design, dezvoltare şi testare care au presupus peste zece mii de ore de lucru".

Întrebat cât de sigură este o platformă online de contabilitate, având în vedere că s-au înmulţit atacurile cibernetice, domnia sa a mărturisit că o astfel de aplicaţie este mult mai sigură decât un sistem local: "Furnizorii mari de servicii cloud folosesc cele mai performante sisteme de securitate, riscul pierderii datelor fiind foarte aproape de zero".

Potrivit iniţiatorilor platformei, principalele avantaje constau în faptul că aplicaţia este găzduită de un server extern, de aceea ea poate fi folosită via internet de către contabili şi de către clienţii acestora. Contabilii întocmesc şi depun cu ajutorul aplicaţiei situaţiile financiare iar antreprenorii au acces la rapoarte de business şi financiare care îi ajută să devină mai performanţi.

Totodată, faţă de aplicaţiile clasice, MAX BA oferă utilizatorilor mobilitate, putând-o accesa de oriunde există o conexiune internet, de pe orice device.

Aplicaţia monitorizează în timp real diverşi parametrii de business (profit, brut sau net, taxe, performanţa pe vânzări, analiza ciclului de conversie a cash-ului etc) oferind unui antreprenor agerimea de a se mişca în piaţă mai repede şi mai înţelept, mai transmit fondatorii platformei.

Ciprian Teleman a mai precizat: "Găzduirea pe un server extern simplifică multe lucruri. Se reduc costurile cu infrastructura IT locală, siguranţa datelor este mult mai crescută".

Domnia sa a explicat că arhitectura aplicaţiei permite implementarea uşoară a modificărilor legislative. Utilizatorii au acces la "ultima versiune" fără a fi nevoiţi, ca în cazul aplicaţiilor desktop, să actualizeze ei ceva.

În prezent, câteva sute de companii sunt în diferite etape de adopţie a acestei aplicaţii, conform datelor prezentate de iniţiatori. Aceştia au o predicţie de 3000 de companii, pentru anul viitor.

MAX BA este o companie fondată de Uwe Bayer - Analytics Architect la Saudi Aramco, Dragoş Călin - Country Manager Maersk Line România, Octavian Pantiş - General Manager Qualians, Adrian Pop - antreprenor în IT, Gabriel Stanciu, CEO Alstom România şi Co-Founder Univision, Sorin Stoica - General Manager Eturia şi antreprenor, Ciprian Teleman - Senior Consultant Qualians.

APA NOVA
hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6687
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1404
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8125
Gram de aur (XAU)Gram de aur357.7647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb