Investiţii de aproape 100 milioane euro în turismul românesc în următorii 2 ani în Transilvania

Comunicate de presă / 08 iunie

Investiţii de aproape 100 milioane euro în turismul românesc în următorii 2 ani în Transilvania

Veşti foarte bune pentru turismul intern: Fundaţia Pro Economica Alapítvany va investi în următoarea perioadă circa 44 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, în mai multe proiecte turistice din Transilvania. Regiunea este una foarte ofertantă, cu un potenţial demonstrat în ultimii ani, astfel că investiţiile vor genera o creştere economică substanţială, vor crea noi locuri de muncă, dar şi noi oportunităţi pentru turişti. Printr-un proces de selecţie de proiecte, au fost deja alese şi aprobate 11 proiecte de dezvoltare turistică, respectiv hoteluri de minim 4 stele şi facilităţi turistice suplimentare. Conform estimărilor iniţiale, aceste proiecte vor genera aproximativ 500 de noi locuri de muncă şi investiţii totale de aproximativ 100 milioane de euro, conform unui comunicat remis redacţiei.

Dezvoltare economică în trei paşi pentru Transilvania: producţie - procesare - desfacere

ProEconomica urmăreşte crearea unui lanţ auto-sustenabil în agricultură şi stimularea a trei domenii interdependente: turism, agricultură şi comerţ. Asfel, obiectivul Fundaţiei Pro Economica este de a asigura o dezvoltare economică sustenabilă a regiunii Transilvaniei, printr-un plan în trei etape. Acesta a presupus mai întâi finanţarea unor mici ferme de producţie agricolă, apoi finanţarea unor facilităţi de prelucrare şi procesare a materiilor prime şi, în final, finanţarea unor investiţii din zona turismului care să încheie acest lanţ de producţie, procesare şi desfacere prin integrarea serviciilor şi produselor locale în oferta lor turistică.

"Scopul nostru este să oferim comunităţilor locale sprijin pentru a dezvolta mici motoare economice, care să genereze venituri şi locuri de muncă. În contextul în care România continuă să importe foarte multe produse procesate, este important să existe un sprijin susţinut la adresa producătorilor locali şi a comunităţii, începând de la ferme, facilităţi de producţie şi terminând cu hotelurile şi infrastructura turistică." a declarat Monika Kozma, Director Executiv Fundaţia Pro Economica.

11 noi hoteluri în Transilvania şi 500 de locuri noi de muncă

Din cele peste 100 de proiecte revizuite de echipa Pro Economica, 50 reprezintă investiţii în derulare sub forma unor ferme şi facilităţi de procesare agricolă şi 11 reprezintă hoteluri de 4 si 5 stele, care urmează să fie construite în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna. Aceste 11 hoteluri vor genera aproape 500 de locuri noi de muncă şi totalizează aproximativ 700 de camere de cazare. Printre proiectele finanţate se numără şi un complex cu 20 de apartamente din Vârşag, din judeţul Harghita, precum şi un hotel cu 115 de camere, construit în Târgu Mureş. Facilităţile acestor cazări includ şi centre SPA, tratamente balneare, pistă de bob, pârtie de schi, acces cu avion privat.

Mai mult decât atât, sprijinul financiar de aproape 44 de milioane de euro a Fundaţiei Pro Economica Alapítvany, ce reprezintă doar 50% din investiţia totală care urmează să se realizeze în zonă, înseamnă un pas important pentru turismul regional, mai ales în condiţiile în care întreaga industrie a suferit pierderi uriaşe de pe urma restricţiilor impuse de pandemie în ultimul an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sistemul bancar după un an de pandemie”
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

24 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9242
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1233
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7569
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.1626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro