Investiţii de peste 500 milioane lei în două obiective din Galaţi

ANA FELEA
Miscellanea / 27 iulie 2023

Investiţii de peste 500 milioane lei în două obiective din Galaţi

Primăria municipiului Galaţi extinde investiţiile în obiective strategice pentru petrecerea timpului liber. Este vorba despre două proiecte ce vizează lucrări de modernizare pe Faleza Dunării şi Valea Ţiglinei. Pentru ambele obiective au fost deja aprobaţi indicatorii tehnico-economici.

"Oraşul nostru s-a schimbat foarte mult în ultimii ani şi trebuie să continuăm în aceeaşi linie. Când vorbim de modernizarea Galaţiului, Faleza Dunării nu poate face excepţie, ca de altfel nici Valea Ţiglinei. Astăzi am făcut noi paşi importanţi pentru realizarea acestor două obiective, urmând să accesăm fonduri europene pentru realizarea lucrărilor propriu-zise", a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Astfel, pentru Faleza Dunării, s-a prevăzut amenajarea peisagistică a întregului areal. Lucrările vizează punerea în valoare a monumentelor de for public, realizarea unui circuit de vizitare, realizarea de piste pentru biciclete, amenajarea pistei de alergare, pistă de role, lift pentru persoane cu dizabilităţi, traseele pietonale, amenajarea de grupuri sanitare, amenajarea zonei pentru animale de companie; amenajarea de locuri de joacă pentru copii (zona Parc Elice, zona Trecere bac), amenajarea unui skate parc, consolidarea scărilor de la "Elice" şi a scărilor pe taluz, amenajarea gradenelor şi a foişorului, amplasarea de fântână arteziană, amenajarea de puncte comerciale, reabilitarea şi retehnologizarea staţiei de pompare a apei pentru sistemul de irigaţii, punctele de colectare a gunoiului, mobilierul urban (bănci, cişmele, coşuri de gunoi), reţelele de canalizare, apă, curenţi slabi, alimentarea cu energie electrică (instalaţie electrică pentru iluminat public, iluminat arhitectural, iluminat grupuri sanitare, foişoare, puncte de alimentaţie publică). Proiectul prevede inclusiv refacerea pereului pentru împiedicarea eroziunii şi a inundaţiilor. Valoarea totală a investiţiei va fi de 525.085.913,03 lei cu TVA.

Pentru Valea Ţiglinei s-a prevăzut, de asemenea, amenajarea peisagistică a întregului areal. "Lucrările vizează realizarea de piste pentru role, biciclete şi alergare, zone pentru circulaţie pietonală, sistem de iluminat (reţele de curenţi slabi, supraveghere video, wi-fi şi amplasare de încărcătoare solare pentru telefoane, iluminat exterior), locuri de joacă, amenajare Skate Parc, amenajare Lego Land, amenajare labirint, amfiteatru, amenajare zonă pentru animale de companie, amenajare locuri de parcare, platforme punct colectare gunoi, platforme aferente atelierelor de creaţie, amenajare foişor, pavilion umbrar, grupuri sanitare, mobilier urban (bănci, cişmele, coşuri de gunoi); amenajare podeţe; sistem de irigaţii, consolidarea malurilor de pământ adiacente Bazei Sportive Siderurgistul; instalaţii sanitare, canalizare pluvială etc", informează Primăria municipiului Galaţi.

Valoarea totală a investiţiei este de 68.054.047,88 lei cu TVA.

Pentru serviciile de proiectare (DALI şi PT) necesare punerii în valoare a Falezei Dunării şi a Văii Ţiglinei s-a obţinut finanţare europeană, prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică, iar pentru lucrările de investiţii se vor accesa bani europeni pentru cele două proiecte prin Programul Operaţional Regional 2021-2027, fiind aşteptate în acest sens ghidurile de finanţare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. alti bani de furat de administratia locala, care acum defriseaza parcul din curtea Spitalului Judetean

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb