Investiţii în infrastructura medicală din Galaţi

Ana Felea
Miscellanea / 12 octombrie

Investiţii în infrastructura medicală din Galaţi

Consiliul Judeţean Galaţi a făcut cunoscute ultimele două proiecte ce vizează investiţii majore cu fonduri europene în infrastructura medicală. Este vorba despre modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Galaţi şi despre realizarea unui nou pavilion la secţia Pediatrie din cadrul Spitalului Orăşenesc din Târgu Bujor.

Investiţia de la Unitatea de Primiri Urgenţe se ridică la peste 7 milioane de lei, fondurile fiind accesate prin programul Operaţionl Regional 2014-2020. Ca urmare a acestei investiţii, Galaţiul are una dintre cele mai moderne şi bine dotate UPU din ţară. Lucrările de modernizate au fost finalizate, iar Unitatea de Primiri Urgenţe a fost inaugurate săptămâna trecută.

"Galaţiul are o nouă Unitate de Primiri Urgenţe. Am dublat suprafaţa secţiei, de la 700 la peste 1400 de metri pătraţi, am dotat-o cu un computer tomograf ultraperformant, care a costat aproape două milioane de lei, şi au fost reconfigurate circuitele medicale, astfel încât să scadă timpul de aşteptare. Era mare nevoie de acest spaţiu, mai ales în condiţiile actuale ale pandemiei de coronavirus. Noul spaţiu a fost dotat cu aparatură şi mobilier medical, iar de astăzi Unitatea de Primiri Urgenţe are în dotare şi un incubator de ultimă generaţie pentru transportul nou-născuţilor cu elicopter SMURD. De asemenea, a fost construită şi o zonă pentru accesul ambulanţelor, pentru ca pacienţii să fie preluaţi mult mai repede de către personalul medical.A fost amenajată şi o nouă sală de aşteptare, astfel că acum există aproape 60 de locuri pe scaune, de 6 ori mai multe faţă de cele existente înaintea extinderii UPU Galaţi.Computerul tomograf de 128 de slice-uri este destinat doar pacienţilor care ajung la urgenţe, astfel încât bolnavul să fie investigat medical şi tratat mult mai repede şi mai eficient, fără a se mai pierde timp vital pentru transportul acestuia la CT-ul din interiorul spitalului", a spus Costel Fotea, preşedintele CJ, la momentul inaugurării.

Fotea a anunţat că mai este în licitaţie un proiect prin care va conecta Unitatea de Primiri Urgenţe cu heliportul care va fi construit pe acoperişul parcării supraetajate.

"Practic, UPU şi heliportul pentru elicopterul SMURD vor fi conectate printr-o pasarelă prevăzută cu lifturi exterioare, astfel încât pacienţii aflaţi în stare gravă să fie preluaţi cât mai repede", a explicat Costel Fotea.

La Târgu Bujor este vorba despre o investiţie de peste 900.000 de euro, fonduri accesate prin Programul Operaţional Comun România - Republica Moldova 2014-2020.

"Am obţinut fondurile necesare pentru a construi la Spitalul Orăşenesc din Târgu Bujor un pavilion nou pentru secţia de Pediatrie, în cadrul unei investiţii cu fonduri europene de 926.140 de euro. Este o investiţie extrem de importantă şi de necesară pentru această unitate medicală. În acest moment, secţia de Pediatrie funcţionează într-un spaţiu total insuficient. Noul proiect va crea condiţii moderne de spitalizare pentru cei mici şi părinţii lor, iar suprafaţa secţiei va creşte de cel puţin 6 ori. Se vor amenaja rezerve speciale mamă-copil, paturi pentru părinţi, spaţii de joacă, de făcut lecţiile şi vor fi reconfigurate circuitele medicale. Mai mult, noua clădire va avea sală de mese şi un spaţiu special pentru hrănirea nou-născuţilor", a spus Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

26 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9476
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2587
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6280
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8750
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.8735

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro