Investiţiile chinezeşti în Europa, în continuă scădere

S.B.
Macroeconomie / 16 iunie

Investiţiile chinezeşti în Europa, în continuă scădere

După cum s-a arătat într-o cercetare a Rhodium Group şi institutului german Merics, investiţiile chineze în Europa au scăzut semnificativ în 2020 faţă de anii precedenţi, relatează Digi24.

Conform studiului, în 2020, investiţiile directe din China în Uniunea Europeană şi Regatul Unit au cunoscut o scădere de 45% în ritm anual, până la 6,5 miliarde de euro. Conform autorilor acestei cercetări, este vorba de cel mai scăzut nivel al investiţiilor chineze în Europa din ultimii 10 ani.

Germania, Franţa şi Marea Britanie au rămas cele mai importante destinaţii pentru investiţii directe chineze în Europa, însă în cazul investiţiilor în Marea Britanie s-a înregistrat un declin de 77%. În paralel, Polonia a devenit un nou beneficiar important de investiţii directe chineze graţie unor achiziţii importante.

Autorii studiului precizează că tendinţa pare să continue şi în acest an, în condiţiile în care în primul trimestru a avut loc o nouă scădere a investiţiilor chineze în Europa.

Conform studiului, Europa este în continuare o regiune atractivă pentru investiţii, dar perturbările provocate de pandemie, barierile ridicate pentru ieşirile de capital din China şi obstacolele create de cadrul de reglementare din Europa contribuie toate la o tranziţie spre un nivel mai scăzut de investiţii chineze.

Mai multe state membre UE, inclusiv Italia, Franţa, Polonia şi Ungaria, şi-au înăsprit mecanismele de verificare pentru investiţiile directe din terţe ţări, ceea ce înseamnă că mai multe achiziţii chinezeşti nu s-au finalizat.

Deteriorarea relaţiilor UE-China ar putea crea obstacole suplimentare pentru investitorii chinezi în viitor, susţine institutul german Merics.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9208
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1716
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5451
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7543
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.5619

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro